30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Hard diskler yakılmadı

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem’in, bürosundaki bilgisayarların ’hard disk’lerini yakmaya çalışırken polisçe engellendiği iddiaları yalanlandı.

İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan parti genel sekreteri Nusret Senem’in, avukatlık bürosundaki 6 bilgisayarın hard disklerini yakmaya çalıştığı iddialarını yalanladı. Cengiz, arama ekibinin, Senem İP Genel Merkezi’ndeyken, haberi olmaksızın bürosunun kapısını çilingire açtırdığını belirtti. Kendisinin de aramaya katıldığını anlatan ve büroda 4 bilgisayar bulunduğunu söyleyen Cengiz, şöyle konuştu:

"Aramada hazır bulunan Ankara Barosu temsilcileri, aranan yerin avukatlık bürosu olduğunu, bilgisayarlara el konulamayacağını ancak içindeki kayıtların kopyalanarak tutanakla alınabileceğini ve bunların da hakim tarafından incelenebileceğini belirtti. Bilgisayarlardaki kayıtlar, teknik cihazlarla kopyalanarak birer sureti bana tutanakla teslim edildi. Gerçek budur. Medyada yer aldığının aksine, Senem’in bürosundaki bilgisayarların hard disklerini yakmaya çalışırken polisçe engellendiği iddiası tamamen uydurmadır." Cengiz, emniyet görevlilerini, ’tertip uygulayarak planlamak’ suçlarından savcılık ve emniyete şikayet ettiklerini de sözlerine ekledi.

Polisiz diyen arıyor

Aydınlık Dergisi Hukuk Danışmanı Emcet Olcaytu da, Aydınlık Dergisi’ndeki aramayı kimin yaptığını bulamadıklarını söyledi. Olcaytu, şöyle konuştu: "Sivil 5-6 kişi gelmiş. Bekçiye ’Polisiz’ diyerek kimlik göstermeden arama yapmışlar. İlkel ve kanunsuz bir arama"

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 06:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.225.xxx Tarih : 28.03.2008 23:19:07

KARDEŞİM PARTİSİNİZ MADEM KİMLİK GÖSTERMEDİLER EN YAKIN POLİS KARAKOLUNU ARAYACAKSINIZ YANİ HAYRET EDİLECEK ŞEY BAZEN MEMLEKETİMİN İNSANININ BASİRETİMİ BAĞLANIYOR