19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Harran'da büyük panik

Şanlıurfa'da sel suları, Harran İlçesi'ne ulaştı. İlçenin 3 mahallesi sular altında kalırken, vatandaşlar, polis panzerleri tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. 

Edinilen bilgiye göre, dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden olan Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'ne ulaşan sel suları yüzünden vatandaşlar büyük panik yaşıyor. Şanlıurfa'da 3 gün boyunca sağanak şekilde yağan yağmurdan sonra Ceylanpınar İlçesi ile Kaynaklı, Yarımsu, Mutluca ve Ortaköy'de sel baskınları yaşanmıştı. 3 günlük sel baskının ardından azgın sular bugün derelerden taşarak Harran İlçe merkezine kadar ulaştı. Sel sularının ilçeye ulaşması sonucu 8 bin 800 nüfuslu ilçede büyük panik yaşanmaya başladı. İlçede bulunan Süleyman Demirel, Hayati El Harrani ve İmam Bakır Mahalleleri, belediye görevlileri ve polisin ikazı ile boşaltıldı. İlçelerinde olup bitenlerden habersiz olan bazı vatandaşlar ise, sel sularının bir anda yükselmesi ile evlerinde mahsur kaldı. Polis panzerleri, mahallelere girerek evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya başladı. 

Büyük bir gerilimin ve korkunun yaşandığı ilçede vatandaşlar, duruma tepki göstererek, "Belediye, Kaymakamlık bize kepçe vermedi. Kepçe verseler suyun önünü açıp yol verirdik. Evlerimiz sular altında kaldı. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Evlerimiz mi yıkılsın? Yardım etsinler bize" dedi. 

İlçede özellikle Süleyman Demirel, İmam Bakır ile Hayati El Harrani mahallelerinde su seviyesinin yer yer yaklaşık 1 metre boyuna ulaştığı belirtildi. Polis ekipleri, vatandaşlara panik yapmamaları konusunda sık sık uyarı ikazlarını yaptı. Bazı vatandaşların ise yakınlarını kurtarmak için suya girdikleri görüldü. Kurtarılan bazı kadınlar, gözyaşlarına boğuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 00:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?