27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Hasdal'a gelin geldi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davası’nda 16,5 yıl hapisle cezalandırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin, Kezban Merey ile Hasdal Cezaevi'nde düzenlenen nikah töreninde şahitlik yaptı.

 

Ergenekon Davası'nda kararın açıklandığı 5 Ağustos'ta, 16,5 yıl hapisle cezalandırılmasının ardından, hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine 14 Ağustos'ta tutuklanan Çelebi ile nikahlanan Kezban Merey, Hasdal Cezaevi'ndeki törene, gelinlik giyerek, süslenmiş gelin arabasıyla geldi.

Basına kapalı olarak düzenlenen nikah töreninde Çelebi'nin şahitliğini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaparken, gelin Kezban Merey'in şahidi ise arkadaşı oldu.

Mehmet Ali Çelebi'nin annesi Rukiye Çelebi, babası Muharrem Çelebi, kardeşleri Eda ve Volkan Çelebi ile gelinin ailesi ve bazı avukatların katıldığı törende, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP’nin cezaevlerini izleme komisyonu üyesi milletvekilleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir, Özgür özel ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da yer aldı. Nikahı ise Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Tozanlı kıydı.

Nikahın ardından cezaevi önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Çelebi'nin eğitim kurumlarından birincilikle mezun olduğunu, harp okulunu da dördüncülükle bitirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Genç bir teğmenin nikah törenine katıldım. Gerçekten üzülmemek mümkün değil. Gözaltına alınacaksınız. Cep telefonunuza başkaları yükleme yapacak. Bu, bilirkişi raporunda kanıtlanacak. Mahkeme oybirliğiyle sizi tahliye edecek. Dosyada hiçbir değişiklik olmaksızın sizi tekrar tutuklayıp hapse atacaklar ve mahkum edecekler. Bunu insan olan birinin vicdanının kabul etmesi mümkün değil."

 

AA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2013 Çarşamba 15:36:52
Güncelleme :30 Ekim 2013 Çarşamba 16:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?