22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Haşimi alışveriş mi yapmış?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Haşimi'nin, "Ankara ziyaretinden istediğini aldığı" yolundaki sözleriyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Haşimi, 'İstediğimi aldım' diyor, ama ben ne aldığını bilmiyorum. Alışveriş mi yapmış, ne yapmış, ne almış? Ben bilmiyorum" diye konuştu.

İtalya Genelkurmay Başkanlığının resmi davetlisi olarak Roma'da bulunan Orgeneral Büyükanıt, Türkiye Büyükelçiliğinde onuruna verilen yemekten sonra Türk gazetecileriyle sohbet ederken ziyareti hakkında genel bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orgeneral Büyükanıt, TBMM'nin hükümete sınır ötesi operasyon için yetki vereceği tezkere hakkında bir yorum yapmak için, kabul edilecek metnin son halini görmesi gerektiğini belirterek, "Tezkere, Mecliste görüşülürken bile değişebilir. Çıkan şeklini görmeden, bir yorum yapmak doğru olmaz" dedi.

Büyükanıt, tezkerede olası bir sınır ötesi operasyonun tam olarak neyi veya kimleri hedef alacağının da belirtilmesi yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Tezkerenin taslağını elbette biliyoruz. Çünkü tezkere Genelkurmayın da katkılarıyla, müşterek bir şekilde hazırlanmıştır. Şunu bir kere söyleyeyim: Tezkere, hükümete yetki veren bir tezkeredir. Meclis, hükümete yetki verir. Hükümet de ihtiyaç duyduğunda, Silahlı Kuvvetlere yetki verir. Şimdi tezkerenin kabulünden önce benim herhangi bir yorum yapmam hiç doğru olmaz. O nedenle, yorum için Meclisten nasıl bir tezkere metni çıkacağını görmemiz lazım."

Orgeneral Büyükanıt, Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Ankara'daki temaslarından sonra yaptığı açıklamalar konusunda da yorum yapmamayı tercih etti.

Orgeneral Büyükanıt, Haşimi'nin, "Ankara ziyaretinden istediğini aldığı" yolundaki sözleriyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Haşimi, 'İstediğimi aldım' diyor, ama ben ne aldığını bilmiyorum. Alışveriş mi yapmış, ne yapmış, ne almış? Ben bilmiyorum" diye konuştu.

"Haşimi, sorunun sınır ötesi operasyona gerek kalmadan çözülmesinin mümkün olduğunu ima etmek istemiş gibi görünüyor. Bu konuda siz umutlu musunuz?"sorusunu da Büyükanıt, "Dediğim gibi, ne aldığını, ne konuştuğunu bilmiyorum. Bilmediğim bir konuda nasıl yorum yapayım?" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü konusunda Türkiye'nin rahatsızlığını, ABD başta olmak üzere NATO üyesi ülkelerdeki askeri muhataplarına öteden beri her vesileyle iletmekte olduklarını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 17:45:05
Güncelleme :17 Ekim 2007 Çarşamba 22:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 80.219.112.xxx Tarih : 18.10.2007 00:48:10

Siz cok yasayin Pasam! Sizinle gurur duyuyoruz ve her zaman emrinizdeyiz! Cok güzel konusmussunuz ve Size layik bir tavir... Bravo Pasam, bizi mutlu ettiniz bu konusmanizla!