22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Has'ın cenaze programı netleşti

Has'ın cenaze programı netleşti 

Kalp krizinden vefat eden hayırsever iş adamı Kadir Has'ın cenazesi, 24 Mart Cumartesi günü Fatih Camiinde kılınacak namazın ardından devlet töreniyle Küçükyalı'daki aile kabristanına defnedilecek.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Kadir Has'ın manevi oğulları Can ve Nuri Has'la, üniversitenin Cibali Merkez Kampüsündeki Fener Salonunda, hayırsever iş adamının vefatı ve cenaze törenine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Kadir Has için 24 Mart Cumartesi günü saat 10.00'da üniversitenin Cibali Merkez Kampüsünde tören yapılacağını bildirdi. Yılmaz, merhum iş adamının, aynı gün Fatih Camiinde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından, devlet töreniyle Küçükyalı'daki aile mezarlığında toprağa verileceğini söyledi.

-''YAŞAMININ EN MUTLU GÜNLERİNDEN BİRİYDİ''-

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Kadir Has'ın bugün, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade ederek, Has'ın geleneksel olarak yılda bir gün üniversitedeki fakültelerden birini seçerek öğrencilerle sohbet ettiğini anlattı. Kadir Has'ın bu toplantılarda, öğrencilere öğütler vermekten son derece keyif aldığını dile getiren Yılmaz, ''Bugün o gündü. Öğrencileriyle bir araya geldi. Bu sohbet toplantısını yaptı. Hem öğrenciler, hem kendisi son derece mutluydular. Bu mutluluğu, bu keyfi, büyük bir rastlantı eseri olarak da filme çektik. Onun arkasından Mütevelli Heyeti toplantısına katıldı. Oradan da iyi izlenimlerle, mutluluklarla ayrıldı. Kendisini üniversitemizden büyük bir keyifle uğurladık'' şeklinde konuştu.

-CAN HAS, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI-

Hayırsever iş adamının manevi oğlu Can Has da Kadir Has'ın bugün üniversitede öğrencilere röportaj verdiğini, fotoğraf çektirdiğini ve üniversiteden son derece mutlu ayrıldığını anlattı. Can Has, Kadir Has'ın üniversiteden ayrılmasından 45 dakika sonra da üzüntülü haberi aldıklarını belirtti.

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Can Has, ''Bütün kazancını milletiyle, ülkesiyle paylaşmasını bildi. Yaptığı hayır işlerinden her zaman çok mutlu oldu. Türkiye'nin, 'hayırsever rekortmeni' unvanını aldı. İnşallah biz de bu hayır işlerine kardeşimle beraber devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun, Türkiye'nin başı sağ olsun'' dedi.

Bu arada, Kadir Has Üniversitesinin Cibali Merkez Kampüsündeki Türk bayrakları ile üniversite flamalarının yarıya indirildiği görüldü.
a.a
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 23:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet bilge IP: 85.179.251.xxx Tarih : 23.03.2007 01:58:13
Allah gani gani rahmet eylesin, Cok büyük bir kayip hem Türkiye hem Kayseri icin. Allah geride kalanlarina sabirlar versin..