28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Hastaneden mikrop kapıp öldüler

Antalya'da özel bir hastanede anjiyo olurken enfeksiyon kaptıkları ileri sürülen 2 kişinin Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde öldüğü bildirildi. AÜ Tıp Fakültesi Hastanesine, aynı hastanede tedavi olan 3 kişinin daha başvurduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, özel bir hastanede anjiyo olduktan sonra stent takılan ve kalp kapağı değişen Aysun Kaya, Nafiye Fidan, Durmuş Oduncu, Cemal Aydın, çeşitli tarihlerde yüksek ateş şikayetiyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındılar. Hastaların, anjiyo sırasında enfeksiyon kaptıkları belirlendi. 

Hastalardan Nafiye Fidan yaklaşık üç hafta önce, Aysun Kaya ise 28 Ağustos'ta yaşamını yitirdi. 

Bu arada, aynı hastanede tedavi edilen kalp hastası Ali Kopan'ın da dün AÜ Tıp Fakültesi Hastanesine başvurduğu ve tedavi altına alındığı kaydedildi.

''AĞIR İTHAMLAR''

Söz konusu özel hastanenin sorumlu müdürü Dr. Abdullah Işıkhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede her ay sterilazyon yaptırdıklarını ve kültür aldıklarını belirterek, ''Bizim hastanede enfeksiyon kaptıkları iddiaları ağır ithamlardır'' dedi. 

Dr. Işıkhan, Nafiye Fidan'ın göğüs ağrısı şikayetiyle 8 Haziranda hastaneye başvurduğunu, anjiyo yapıldığını ve 12 Haziranda kendisine stent takıldığını, yapılan kontrollerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını söyledi. 

Aysun Kaya'nın, 16 Haziranda iki kalp kapağının değiştiğini belirten Dr. Işıkhan, ameliyat sonrası kontrollerinde enfeksiyon saptanmadığını ancak hastanın kendilerine yüksek ateş şikayetiyle yeniden başvurduğunu dile getirdi. Dr. Işıkhan, Antalya Devlet Hastanesine sevk edilen hastanın, buradan da böbrek yetmezliği nedeniyle AÜ Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildiğini kaydetti. 

Hastalardan 4 Haziranda anjiyo olan Cemal Aydın'a, 6 Haziranda stent takıldığını ifade eden Dr. Işıkhan, ''15 gün sonra arkadaşlar ziyaret etti. İyiydi ancak kapak problemi vardı'' dedi. 

Dr. Işıkhan, Ali Kopan'ın ise yaklaşık 1 yıl önce anjiyo olduğunu söyledi. Bu arada, İl Sağlık Müdürlüğünün konuyu araştırdığı ve gerekirse soruşturma açılacağı bildirildi.
aa
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 21:05:26
Güncelleme :31 Ağustos 2006 Perşembe 01:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?