15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hastaneler doldu, taştı...

Türkiye genelinde yüzlerce kişi, kurban kesimi sırasında kendilerini vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralayınca hastanelere koştu.Kurban Bayramı'nın ilk gününde, çeşitli yerlerde kurban kesimi sırasında 1852 kişi bıçakla kendini yaraladı.

Kurban kesmeye kalkan acemi kasaplar, bu bayramda da acil servisleri mesken tuttu. Kesim sırasında çeşitli yerlerini kesen ve kurbanlıkların ezmesi sonucunda yaralanan vatandaşlar, hastaneleri doldurdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren vücutlarının çeşitli yerlerini bıçakla kesen, kurbanlık hayvanın vurmasıyla yaralanan onlarca kasap, yakınları veya kendi imkanlarıyla hastanelere gelerek tedavilerini yaptırdı.

İşte Türkiye'den Kurban Bayramı manzaraları...

SAMSUN

Samsun'da, kurbanlık yerine ellerini kesen acemi kasaplar ve hayvan darbesiyle yaralananlar hastanelere akın etti.
Kurban Bayramı'nda profesyonel yardım almadan kurban kesmeye kalkışan pek çok acemi kasap soluğu hastanede aldı. Vücutlarının değişik yerlerinden bıçak darbesi alan acemi kasaplar, yakınları tarafından hastanelere götürüldü. Elini, bacağını kesenlerin yanı sıra, vücudunda çıkık olan, boynuz darbesiyle yaralananlar da hastaneye geldi. Samsun'da öğle saatlerine kadar hastanelere gencinden yaşlısına yaklaşık 100 kişi kesik şikayetiyle başvurdu. Hastanelere gelen yaralı acemi kasapların çoğunun ellerini,
kollarını ve ayaklarını kestikleri görüldü.
Eli kesilen Reşit Ulu, boğanın hırçın olduğunu, kesim sırasında aniden hareketlenince elinin üstünü kestiğini söyledi. Bacağından yaralanan Şenol Erbil, kesime yardım ettiği sırada arkadaşının arka cebinde bulunan bıçağının ayağını kestiğini; Ahmet Sert ise kurbanlığı yere yatırmaya çalışırken boynuz darbesiyle başından yaralandığını kaydetti.
Parmağını kesen bir vatandaş da sabah erken saatlerde Samsun Devlet Hastanesi'ne başvurdu. İlk tedavisi yapılan acemi kasap, OMÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

KOCAELİ

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi, acemi kasaplarla doldu taştı. Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye başlayan İzmitliler, kurban yerine kendilerini kesince hastanelik oldu. Kimi elini, kimi ayağını keserken, kimileri de ayağına aldığı boynuz darbesiyle yaralandı. Derbent beldesinde kurbanı devirmek isterken ayağına boynuz darbesi alan Ömer Faruk Cebe isimli acemi kasabın ayağına dikiş atıldı. Hamza Kopun isimli bir başka acemi kasap ayağını kestiğini söylerken, yaralılar arasında kesmeye çalıştıkları boğanın altında kalarak ayağını kıran bir vatandaş da
bulunduğu öğrenildi.
Kurban kesiminin başladığı ilk saatlerde Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne 30'un üzerinde kişi başvururken, İzmit ve Derince Devlet Hastaneleri'nde de çok sayıda kesik vakasının olduğu öğrenildi. 

ADANA

Adana'da, Kurban Bayramı'nın ilk günü kurbanlık kesimi sırasında yaralanan acemi kasaplar, hastanelere başvurdu. Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar, bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmek için belediyenin gösterdiği yerelere giderek kurbanlarını kestirmeye başladı. Bütün uyarılara rağmen kurbanlıklarını cadde ve sokaklar ile evlerinin önünde kendileri kesen acemi kasaplar ise, el ve bileklerini kesti. Kurbanlıklarını keserken yaralanan acemi kasaplar, hastanelere akın etti. Saat 11.00 itibarı ile Adana Numune, Çukurova Devlet ve Adana Devlet hastanelerine başvuran acemi kasapların sayısı 20'yi buldu. Yaralılar, tedavilerinin ardından evlerine gönderildi.

ERZURUM

Erzurum'da kurbanlık yerine kendilerini kesen vatandaşlar acil müdahale için hastanelere getirildi. Kurban keserken vücudunun değişik yerlerinden bıçak darbesi alan acemi kasaplar, sabahın erken saatlerinden itibaren hastane acil servislerini doldurdu. Bayramın ilk gününde acil müdahale için Erzurum'da Aziziye Araştırma, Palandöken ve Numune hastanelerine öğle saatlerine kadar 34 acemi kasap getirildi. El veya ayaklarından yara alan kasaplar, dikiş atılmasının ardından evlerine gitti. 

KİLİS

Kilis'te 30 acemi kasap, kurban keserken el veya parmaklarını keserek hastanelik oldu. Kurban keserken ya da et doğrarken ellerini veya parmaklarını keserek yaralanan yaklaşık 30 vatandaş, Kilis Devlet Hastanesi ile özel kliniklere başvurdu. Hastaneye gelen acemi kasaplardan bazıları, ellerine dikiş atan sağlık görevlileriyle tartıştı. Bu arada, bazı ailelerin kurbanlarını yaşları çok küçük olan çocukların gözleri önünde peş peşe kesmesi bu kadarına da pes dedirtti. 

DÜZCE

Düzce'de, Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban keserken kendilerini yaralayan acemi kasaplar hastanelere başvurdu. Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmek için belediyenin gösterdiği yerlere giden vatandaşlar kurbanlarını kestirmeye başladı. Bu arada kurban kesmek için eline bıçak alanlardan bazıları ellerini kesti, kimisinin de hayvanların tekme atması yüzünden el ve ayaklarında kırıklar oldu. Kurban keserken yaralanan acemi kasaplar hastanelere akın etti. Saat 12:00 itibarı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvuran acemi kasapların sayısı 32'yi buldu. Yaralılar, tedavilerinin ardından evlerine gönderildi.

ANKARA

Ankara'da kurbanlık yerine ellerini kesen acemi kasaplar ve hayvan darbesiyle yaralananlar hastanelere akın etti.
Kurban Bayramı'nda kurbanını kendi kesmek isteyen birçok acemi kasap, soluğu hastanede aldı. Vücutlarının değişik yerlerinden bıçak darbesi alan acemi kasaplar, yakınları tarafından hastanelere getirildi. Ankara'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde hastaneler kurban sebebiyle yaralanan vatandaşlarla dolup taştı. Ankara Numune Hastanesi'ne gelen yaralı acemi kasapların çoğunun ellerini, kollarını ve ayaklarını kestikleri görüldü. Elinden derin bir yara alan bir vatandaş, hayvanı yere yatıramadığı için eline büyük bir darbe aldığını ve yaralandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 17:26:25
Güncelleme :21 Aralık 2007 Cuma 07:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?