27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Hava korsanı cinayet zanlısı

gözaltıTÜRK Hava Yolları'nın (THY) 1998 yılında Adana-Ankara seferini yapan ‘Gaziantep' adlı uçağını kızına ait içinde bomba olduğunu öne sürdüğü oyuncak pandayla kaçıran 45 yaşındaki Mehmet Dağ, kardeşi 39 yaşındaki Sezayi Dağ ile birlikte 29 yaşındaki Murat Dağdanaşar'ı öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. İki zanlı ile olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen 45 yaşındaki Ali Oğul, poliste susma hakkını kullandı.

Cinayet, Şakirpaşa Mahallesi Yeni Sanayii Sitesi 3'üncü blok önünde dün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Sitedeki torna atölyesi sahibi babası 51 yaşındaki Halit Dağdanaşar ve oğlu Murat Dağdanaşar'ın yanına Mehmet Dağ ve kardeşi Sezayi Dağ geldi. İki kardeş, baba ile oğlundan işyerinin dışına çıkmasını istedi. Dağ kardeşler, dışarı çıkan baba ile oğluna tabancalarla ateş etti. Sol göğsünden vurulan Murat Dağdanaşar ağır yaralanırken, kaldırıldığı Adana Numune Hastanesi'nde öldü, sağ bacağından yaralanan babası ise aynı hastanede tedaviye alındı. 

Yaralı Halit Taşpınar polise verdiği ifadesinde, cinayetten, oğlunun A.S.M. Plastik'ten eski ortağı Ali Oğul'un sorumlu olduğunu öne sürerek “Oğlum, Ali ile ortaktı. 1 hafta önce anlaşamayıp ayrıldılar. Bir miktar borçları vardı. Ali, hepsini oğluma yükledi. Bu nedenle aralarında husumet vardı. Adam gönderip bizi vurdurdu. Tetikçiler de hava korsanıymış. Bunlar mafya kurmuş” dedi.
Bu bilgiler doğrultusunda zanlıları araştıran polis, Şakirpaşa Mahallesi'ndeki bir eve geceyarısı operasyon düzenledi. Bu operasyonda, azmettirici Ali Oğul, tetikçi olduğu iddia edilen hava korsanı Mehmet Dağ ile kardeşi Sezayi Dağ yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, susma hakkını kullanıp, ifade vermedi. Soruşturma sürüyor.

Kızının oyuncağıyla uçak kaçırmıştı

THY'nin 24 Şubat 1998 tarihinde Adana-Ankara seferini yapmak üzere Adana'dan havalanan RJ-100 tipi ‘Gaziantep' uçağı, hava korsanı Mehmet Dağ tarafından kaçırıldı. Tek çocuğu ve o dönemde 3 yaşında olan kızı Bahar'a ait oyuncak pandaya bomba süsü vererek içinde 63 yolcusu bulunan uçağı kaçıran Dağ, Tahran'a gitmek isterken yakıt ikmali için indirildiği Diyarbakır'da yolcular etkisiz hale getirilerek yakalandı. Kaçırılan uçakta dönemin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sedat Ünal, dönemin Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Vural Ülkü ve YÖK üyesi Prof.Dr. Kazım Türker de bulunuyordu. Olay tarihinde, Adana Cumhuriyet Başsavcısı olan Ahmet Ceylani Tuğrul, hava korsanı Dağ'ın suç dosyasının kabarık olduğunu bildirip, hırsızlık, tehditkar sarhoşluk, esrar içmek, tehdit, ruhsatsız tabanca bulundurmak ve kız kaçırmak suçlarından 7 kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu, son olarak hırsızlık suçundan tutuklu iken, eyleminden 3 ay önce tahliye edildiğini bildirmişti. Hava korsanı, o tarihte 12 YTL 60 YKr olan uçak biletini alabilmek için evindeki buzdolabını satmıştı. Mehmet Dağ yargılandığı Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 16:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?