22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Havaalanı'nda külçe altın alarmı

THY'ye ait uçakla Zürih'ten getirilen külçe altınların kargo terminalinde yapılan kontrolünde, konçimento ile uyumsuzluk tespit edildi. 25'er kilogramlık 30 külçe altından birinin eksik olduğu ve konuyla ilgili araştırma başlatıldığı bildirildi.

THY'nin 1908 sefer sayılı Zürih-İstanbul yolcu uçağının kargo bölümünde 25'er kilogramlık külçe altınlar getirildi.

Konteynır içindeki külçe altınlar, uçaktan indirildikten sonra THY Kargo Terminalindeki özel kasaların bulunduğu bölüme götürüldü. Burada yapılan sayımda, konçimentoya göre 30 adet olması gereken külçe altınlardan birinin eksik olduğu anlaşıldı.

Olay üzerine çok sayıda polis korgo terminaline sevk edilirken, apronda şüpheli görülen yerlerde arama yapıldı.
Aprondan giriş-çıkış yapacak araç ve personel aranırken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Altınların bir bankaya ait olduğu ileri sürüldü.

THY BASIN MÜŞAVİRİ GENÇ

THY Basın Müşaviri Ali Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zürih'ten İstanbul'a gelen değerli kargoya ilişkin konçimento ile burada yapılan sayımda bir uyumsuzluk tespit edildiğini, 25 kilogramlık bir kaybın söz konusu olduğunu kaydetti.

Değerli kargo ile ilgili prosedürlere uyulduğunu, herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını ifade eden Genç, değerli kargonun, bir kargo görevlisi nezaretinde uçaktan alınarak kargo bölümüne götürüldüğünü bildirdi.
Genç, kaybın nasıl meydana geldiğinin araştırıldığını belirterek, “Bu konuyla ilgili Zürih ve İstanbul'da araştırma yapılıyor. Konu adli makamlara iletildi. Soruşturma devam ediyor” dedi.
aa
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 03:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?