28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Havada faciaya ramak kaldı

Paris-İstanbul seferini yapan THY, uçağının Tekirdağ semalarında bir başka uçakla çarpışmasını Trafik İkaz ve Çarpışma Kaçınma Sistemi'nin (TCAS) ikazı önledi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, 17 Aralık 2006 tarihinde Fransa'nın Paris kentindeki Orly Havaalanı'ndan kalkarak İstanbul Atatürk Havaalanı'na dönen TK 1826 sefer sayılı THY uçağının, İstanbul'dan Fransa'ya gitmekte olan başka havayolu şirketine ait bir uçaktan Tekirdağ semalarında “Trafik İkaz ve Çarpışma Kaçınma Sistemi” olarak adlandırılan “TCAS” ikazı aldığı belirtildi.

“TCAS”ın uçuş ekiplerine havada potansiyel tehlike yaratabilecek diğer uçaklarla ilgili görsel ve işitsel ikazlar veren bir sistem olduğu dile getirilen açıklamada, sistemin uluslararası havacılık kuralları gereği 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren kullanılması zorunlu hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Bütün uçakları ve ekipleriyle sisteme otorize olan THY'nin TK 1826 sefer sayılı uçağında da bulunan TCAS sistemi nedeniyle herhangi bir risk alınmadan bu yaklaşım bertaraf edilmiş ve bir tehlike yaşanmamıştır” denildi.

AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 19:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?