22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Havalandıktan sonra radarda kayboldu

Trabzon'dan 12.30 sıralarında İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere havalanan 650-T tipi 2 motorlu jet uçak, Çaykara ilçesinde radardan kayboldu. Uçağın düşmüş olduğu tahmin ediliyor. 

Trabzon'dan havalanan ve İran'a gitmek üzere yola çıkan uçakta, 1 İngiliz, 1 de Pakistanlı olduğu öğrenildi. 

Trabzon Valisi Nuri Okutan, uçağın havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolduğunu söyledi. Uçaktan en son Çaykara'nın Tufa Yaylası üzerinde sinyal alındığını ifade eden Okutan, jandarmanın arama-kurtarma çalışması yapmak üzere bölgeye gittiğini kaydetti. 

Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon arasındaki geniş bölgede başlatılan çalışmaların gece de devam edeceğini kaydeden Okutan, bölgenin dağlık olması nedeniyle çalışmaların zor olacağını da sözlerine ekledi.

Trabzon'dan bugün saat 12.30 sıralarında İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere havalanan 650-T tipi 2 motorlu jet uçak, Çaykara ilçesinde radardan kaybolurken, düştüğü tahmin edilen uçakta bulunan 2 kişinin kimlikleri belirlendi. 

Edinilen bilgiye göre, 10 Mayıs 2006 günü Ankara'dan 650-T tipi 2 motorlu jet uçakla havalanan İngiliz Mmihiael Newman ve Pakistan uyruklu B. Hangoo aynı gün Trabzon Havalimanı'na indi. İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon'a geldikleri öğrenilen İngiliz Newman ve Pakistanlı Hangoo, 11 Mayıs günü kullandıkları uçakla havalanmak istediler ancak teknik sebeplerden ötürü başarılı olamadılar. 

Pazar günü saat 12.30'da kullandıkları 650-T tipi 2 motorlu jet uçakla Tebriz'e gitmek üzere havalanan 2 kişinin kullandığı uçak bir süre sonra radardan kayboldu. En son Çaykara'nın Tufa Yaylası üzerinde sinyal alınan uçağın düştüğü tahmin edilirken, arama kurtarma çalışması yapmak üzere jandarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2007 Pazartesi 02:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?