22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

HAVAŞ Komisyona havale edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, HAVAŞ'ın yolcu taşımasına ilişkin önergeyi incelenmek üzere Hukuk ve Esnaf Komisyonuna havale etti. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkan Vekili İdris Güllüce başkanlığında toplandı. Toplantıda, AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Evliyaoğlu, HAVAŞ'ın havalimanları ile şehir merkezleri arasında toplu taşıma hizmeti yapmasına ilişkin şikayetlerin incelenmesi konusunda yazılı bir önerge verdi. Önerge oy birliğiyle Hukuk ve Esnaf Komisyonuna havale edildi.

Önergeye konu olan, Yeşilköy Turizm Taksiciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından Meclis Başkanlığı'na verilen şikayet dilekçesinde, ''HAVAŞ'ın İstanbul'un birçok noktasına yasal hakkı olmadığı halde otobüslerle yolcu taşıdığı, ayrıca dönüş istikametinde de fahiş fiyattan yolcu toplayarak karşılıklı seferlerle toplu taşımacılık yaptığı'' savunuldu.

Konuyla ilgili daha önce İETT Genel Müdürlüğü ile Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne müracaat edilmiş olmasına karşın, bugüne kadar konuyla ilgili hiçbir işlem yapılmadığı belirtilen dilekçede, şöyle denildi: ''HAVAŞ'ın yasal olmayarak yapmış olduğu bu eylem, hem belediyenin zararına sebebiyet vermekte, hem de bin 300'ün üzerinde çalışanı olan 461 ticari aracı ile havalimanında hizmet veren kooperatifimiz üye esnafının da işinin elinden alınması anlamına gelmektedir.

Belirtilen sebepler doğrultusunda gerekli incelemelerin yapılarak HAVAŞ'ın haksız faaliyetinin durdurulması için gerekli yasal işlemlerin yapılmasını, havalimanı içinde bulunan otobüs durağı tabelalarının kaldırılmasını ve şehir içi yolcu taşımasının durdurulmasını ve yapılacak yasal işlemlerle ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim.''

-''YETKİMİZ DAHİLİNDEYSE KARAR VERECEĞİZ''-

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Hüseyin Evliyaoğlu, toplu taşıma konusunda yasaların Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verdiğini, bu konuda yapılan şikayetler üzerine konunun ilgili komisyonlarda incelenmesini istediklerini söyledi. Evliyaoğlu, ''Burada kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Yıllardır bu hizmet veriliyor ama bize intikal etmemiş. Arkadaşlar bunu inceleyecekler. Ondan sonra yetkimiz dahilindeyse karar vereceğiz'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında ayrıca Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesi'ndeki parka merhum Başbakan Bülent Ecevit'in, Beşiktaş'ta Levazım Mahallesi'ndeki parka ünlü şair Attila İlhan'ın Beşiktaş'ta bir sokağa ise bestekar Alaattin Yavaşça'nın isimlerinin verilmesi hakkındaki teklifler, Harita ile Eğitim ve Kültür komisyonlarına havale edildi.

-ENCÜMEN VE DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ-

Meclis toplantısında Belediye Encümeni ile Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi de yapıldı. Belediye Encümeni'ne İsmail Erdem, M. Ergün Turan, M. Vehbi Kalsın, Enver Küçükvar ve Özlem Soykan 283 oyla, Denetim Komisyonu'na da AK Parti ve CHP gruplarının ortak önergesiyle Aziz Babuşçu, Derya Yanık, Murat Hazıroğlu, İbrahim Kurşun ve Cemal Yeğin 279 oyla seçildi.
aa
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 20:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?