19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Haydi kızlar tarlaya!

Muş'ta gelecek eğitim ve öğretim yılı için okul masraflarını biriktirmeye çalışan kız öğrenciler, tatilin kendileri için çok lüks olduğunu söylüyorlar.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte tarlalardaki çalışan işçi kız çocuklarının sayısı arttı. Muş'un Kırköy beldesi ve Yazla köylerinden gelerek Muş Ovası'ndaki pancar tarlalarında günlük yevmiye karşılığı çalışarak çapa yapan kız çocukları, aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

Günde 15 YTL yevmiye ile çalıştıklarını belirten kız çocukları kazandıkları para ile hem aile bütçelerine katkı sağladıklarını, hem de önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemi için okul masraflarını biriktirmeye çalıştıklarını söylediler.

Muş'un Kırkköy 75.Yıl İlköğretim Okulu'nda okuyan 7'nci sınıf öğrencisi Sibel Çelik, "Birçok arkadaşlarımız deniz kenarında tatil yaparken, biz burada mecbur çalışıyoruz. Çünkü maddi durumumuz iyi değil. Çapa yaparak kazandığımız para ile hem aile bütçemize katkı sağlıyor, hem de okul masraflarımızı temin etmeye çalışıyoruz. Bizim tatil yapma lüksümüz yok. Çalışmak zorundayız. Günde 15 YTL yevmiye ile güneşin altında çalışıyoruz. İhtiyacımız olmasa biz de yaşıtlarımız gibi tatilin keyfini çıkarırız. Bizlere tatil yok. Yani okullar tatil oldu diye sevinemiyoruz. Bizim köyümüz buraya 10 kilometre uzaklıkta. Buraya servisle geliyoruz. Güneş doğar doğmaz tarlalara gelip, akşam hava kararıncaya kadar çalışıyoruz. Aslında bu iş bizim bedenimize ağır geliyor, ama yapacak başka bir şeyimiz yok" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?