16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Hayvanlarıyla yangından kaçtılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki site arasındaki çalılık ve ağaçlık alanda çıkan yangında duman altında kalan villalarda oturan vatandaşlar, hayvanlarını da alarak bölgeden uzaklaştı.


Edinilen bilgiye göre, akşam saat 18.30 sıralarında Gümbet mevkiinde Ünlü Sitesi ile Nergis Sitesi arasındaki çalı ve ağaçların bulunduğu yamaç arazide yangın çıktı.

Yaklaşık 1 hektarlık alanda etkili olan yangında çevredeki ev ve villalarda oturan vatandaşlar, duman nedeniyle zor anlar yaşadı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında, çevre sakinleri hayvanlarını da alarak bölgeden uzaklaştı.

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın villasının da bulunduğu yangın bölgesindeki otel ve apartlarda kalan yerli ve yabancı turistler korku dolu anlar yaşadı.

Yangın, Bodrum Belediyesi itfaiye ve zabıta ekiplerinin yanı sıra 1 yangın söndürme helikopterinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın kontrol altına alınmaya başlandığında bazı turistler fotoğraf çekerken, bazıları da meraklı gözlerde söndürme çalışmalarını izledi.


Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 07:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?