19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hazmetme kapasitesi kriter olmayacak

AB Dönem Başkanı Avusturya'nın Başbakanı Wolfgang Schüssel, Türkiye'nin AB'ye karşı yükümlüklerini yerine getirerek bu yıl içinde limanlarını Kıbrıs Rum gemi ve uçaklarına açması gerektiğini, aksi takdirde bunun sorun oluşturacağını söyledi.

Avusturya Başbakanı Schüssel ayrıca, hazmetme kapasitesinin yeni üyeler için kriter olmayacağını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da, Türkiye'nin limanlarını açmaması halinde üyelik sürecinin riske gireceğini söyledi ve "Türkiye AB'ye karşı yükümlülüklerine saygılı olmalıdır" dedi.

Brüksel'deki iki günlük AB Zirvesi'nin ardından Avusturya Başbakanı Schüssel, "bu yıl içinde Türkiye'nin yükümlülüğünü yerine getirmesini ve Ankara Anlaşması'na uygun hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sabahki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Schüssel, "eğer Erdoğan'ın söylemi doğruysa bu bir sorun oluşturur" ifadesini kullandı.Başbakan Erdoğan, KKTC'ye yönelik izolasyonlar kalkmadıkça Türkiye'nin Ek Protokol ve limanlar konusunda adım atmayacağını söyledi. Erdoğan, ''müzakereler durursa durur, biz kazan kazan anlayışına göre hareket ederiz'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 14:47:43
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 16:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?