22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hedef ABD Büyükelçiliğiydi

Ankara'da bu sabah Kurtuluş otoparkında park halinde ele geçirilen bomba yüklü aracın hedefinin ABD Ankara Büyükelçiliği binası olduğu bildirildi. Eylemin, 11 Eylül saldırısının yıldönümünde gerçekleştirilmek istendiği belirlendi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, park halindeki araç, bugün gün içinde Kavaklıdere'de bulunan ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıda kullanılacaktı.

Aracın, Büyükelçiliğe yakın bir yerde park edileceği ve uzaktan kumandayla patlatılacağı öğrenildi. Aracın bulunmasından sonra Emniyet'ten üst düzey bir yetkilinin, ABD Büyükelçiliğine gelerek olayla ilgili ilk bilgileri aktardığı ve Elçilik binası ve çevresindeki güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istediği kaydedildi.

Olayın ardından, akşam saatlerinde ABD Büyükelçisi Ross Wilson'un gelişmelerle ilgili, Türkiye'deki tüm Amerikan üst düzey diplomatların katıldığı bir toplantı düzenlediği ve konuyla ilgili durum değerlendirmesinde bulunulduğu öğrenildi. Öte yandan, Büyükelçilik binası çevresindeki güvenlik önlemlerinin de en üst düzeye çıkarıldığı gözlendi.

ANKA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 22:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?