30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Hem taşladılar hem yaktılar

BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN CAMLARINI KIRAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Beyoğlu'nda KCK davasında Kürtçe savunma talebinin reddedilmesini protesto ettikten sonra Tarlabaşı'nda bir otobüsün camlarını kırıp, bir itfaiye aracını yakan gruba polis müdahale etti. Olaylar sırasında bir itfaiye eri başından yaralanırken, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, Diyarbakır'daki KCK davasında Kürtçe savunma talebinin reddedilmesini protesto etti. Aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve İl Başkanı Mustafa Avcı'nın da bulunduğu grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

Ancak polis gruba izin vermedi. Polis ve BDP'liler arasında yapılan pazarlık sonucu yasadışı slogan atılmaması koşuluyla grubun yürüyüşüne izin verildi. Ancak yürüyüş sırasında göstericiler terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Taksim Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kürt halkı dinini, kimliğini hiçbir zaman bırakmayacak. Öcalan Kandil'de, PKK ve Kürt halkı Türkiye'de yaşamak istediklerini ama özgür olmak istediklerini söylüyorlar. Özgürlük istiyoruz. Öcalan 'Mart'ta bırakabilirim' diyor. Mart'ta bırakırsa seçimin huzurlu bir şekilde geçeceğini düşünüyor musunuz? Kaos ortamı yaşanır. Hükümetten çözüme yönelik bir adım atması için KCK operasyonlarında tutuklananların serbest kalması gerekir. Bu çözüm değil ama çözüm için bir adımdır. Yoksa Türkiye'de kaos yaşanır. Bunun da sorumlusu hükümettir" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup dağılırken, bazı göstericiler Tarlabaşı'nda olay çıkardı. Yüzleri maskeli gençler, Tarlabaşı'nda içinde yolcuların bulunduğu bir belediye otobüsüne saldırdı. Önce aracın motor kapağını kırmaya çalışan gençler, bunda başarılı olamayınca otobüsün camlarını indirdi. Otobüste bulunan yolcuların büyük korku yaşadığı olayın ardından polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi sonucu kaçışan gençler, kaldırım taşlarını sökerek polise karşılık verdi. Polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçışan göstericiler, Dolapdere'de bir itfaiye aracına mototofkokteyli attı. İtfaiye aracı alev alırken, göstericiler ara sokaklara dağıldı. Yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yol bir süre trafiğe kapatıldı. Olaylar sırasında bir itfaiye eri başından hafif şekilde yaralandı. Göstericiler Tarlabaşı'nda bulunan bir otelin tabelasına da molotof atarak yaktı. Çıkan olaylar sırasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Bir vatandaş ise göstericilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Polise zor anlar yaşatan göstericiler ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirdi.

BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN CAMLARINI KIRAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ
BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN CAMLARINI KIRAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ
BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN CAMLARINI KIRAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2011 Pazar 18:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?