16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Herşeyden mana çıkarmayın'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün meclisteki yemin törenine katılmamalarına ilişkin olarak, "Bizim prensiplerimiz ve değerlerimiz var. Bunlara göre değerlendiririz" dedi.


Kara Kuvvetleri Komutanlığı bahçesinde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını cevaplayan Orgeneral Büyükanıt, 'TBMM'deki yemin törenine neden katılmadınız?' sorusu üzerine, "Bunları söylemek istemiyorum. Artık insaf yani bizim bir...Söyledik yani. Prensiplerimiz var, değerlerimiz var. Bunlara göre değerlendiririz. Bunları ellibin kere söylemek doğru değil. Daha sonra millet kusar. Yani 'mide bulandırır' der" şeklinde konuştu.

'Yarın dedikodu yaparlar..'

Orgeneral Büyükanıt, resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü uğurlarken de Gül'e dönerek, "Aman efendim sizi kaybetmemeyim, uğurlayayım. Eğer uğurlamazsam yarın dedikodu yaparlar" diye konuştu.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, GATA'daki mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'Cephe Selamı' vermediğine ilişkin haberlere tepki gösterdi. Orgeneral Büyükanıt "Devletin kurumları var. Bunlar işleyecek. İşlemek zorunda yani, herşeyden mana çıkarmamak lazım" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı ABdullah Gül'e 'Cephe Selamı' vermediği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

Konuyla ilgili basında yer alan haberleri eleştiren Orgeneral Büyükanıt, "Bunlarla uğraşmayın. Hakikaten uğraşmayın" diye konuştu. Gazetecilerin 'Bu bir tavır mıydı, bu iş böyle mi devam edecek?' sorusu üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Devletin kurumları var. Bunlar işleyecek. İşlemek zorunda yani, herşeyden mana çıkarmamak lazım" şeklinde konuştu. Orgeneral Büyükanıt, 'Peki 30 Ağustos mesajı neden 27'sinde yayınlandı?' sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Peki 28'inde yayınlansaydı. Demiyecek miydiniz 'Neden 28'inde yayınlandı?'? O gün cumhurbaşkanı seçimi var. 29'unda yayınlansa 'seçildiği için ona tepki var' diyeceksiniz. Bu hafta 26-29 arasında yayınlayacağız. Geçen sene 29'unda. Ben 28'inde görevi devir aldım. Yani bunlara bir anlam yüklememek lazım. Bunlara anlam yüklendiği zaman yanlış olur."

Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin 'Cephe selama anlam yüklememek mi lazım diyorsunuz?' sorusuna ise, "Evet yüklememek lazım" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yaşanan son gelişmelerin hatırlatılması üzerine, "Hep beraber, memleketin iyiliği, birliği, beraberliği ile istikameti belli zaten. Çağdaş medeniyetlere bakıldığında güçlü bir demokrasi, ekonomi ve bu coğrafyaya tabi ki güçlü bir silahlı kuvvetler. Zaten fikirlerimi biliyorsunuz" diye konuştu. Bir gazetecinin GATA'daki mezuniyet töreninde yaşanan duruma atıfta bulunarak 'Herşey normale döndü mü?' sorusuna Cumhurbaşkanı Gül, "Herşey normal, evet" karşılığını verdi.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 22:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabahattin kaplan IP: 88.234.128.xxx Tarih : 31.08.2007 10:25:58
işte bu helal olsun size turk halkı sizinle kurur duyuyor hep boyle olsun