22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hesap köstebekleri işten çıkarıldı

Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu çeşitli devlet görevlileri, siyasiler, işadamları ve gazetecilerle ilgili usulsüz sorgulama skandalı kapsamında, 5 Maliye görevlisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 2 Maliye görevlisi de memuriyetten çıkarıldı.

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında oluşturulan Merkezi Soruşturma Komisyonu, incelemeleri sonrasında hazırladığı Tahkikat Raporunu, Savcılık ile Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurullarına gönderdi.

Tahkikat Raporunda, usulsüz sorgulamaların yapıldığının anlaşılmasından sonraki süreç ile soruşturma sırasında elde edilen bulgular ayrıntılarıyla yer aldı.

Tahkikat Raporu sonrasında hafta içinde toplanan Maliye Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar ile Programcı Uğur Kayı'nın memuriyetten çıkarılmasına karar verdi.

Aynı şekilde haklarında memuriyetten çıkarma cezası talep edilen Vergi Dairesi Müdürleri Cemal Kartal, Saim Demirel ve Müdür Yardımcısı Ali Adanır için de Gelir İdaresi Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun önümüzdeki günlerde toplanarak bir karara varacağı belirtildi.


aa
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 10:55:08
Güncelleme :22 Haziran 2007 Cuma 11:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?