28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Heyelan altındaki son ceset çıkarıldı

Kars’ın Kağızman İlçesi’ne bağlı Yukarı Karagüney Köyü’nde şiddetli yağmurun ardından dağdan akan çamur, üç çocuk ile annelerini yuttu.

Kağızman’a 30 kilometre uzaklıkta, 120 haneli ve bin nüfuslu Yukarı Karagüney Köyü’nde önceki gün saat 14.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur, köyün sırtını dayadığı Karadağ’ı hareketlendirdi. 

Heyelanla birlikte akmaya başlayan çamur, köyü ortadan bölerek önüne çıkan 22 evi yerle bir etti. Heyelanı fark eden köylülerin "Deprem oluyor" diye bağırarak kaçışması, çok sayıda kişinin hayatını kurtardı. Çamur deryasının kapladığı evlerde bulunan Volkan Yıldırım (6), Aytekin Bozyel (5) ve Ayşe Karakaş (5) yaşamını yitirdi. Çamura gömülen dedesinin evinde oğlu Volkan’ın kaldığını öğrenen anne Filiz Yıldırım (30) da yardım için çırpınırken çamur altında kayboldu. 

Yukarı Karagüney köyü İlköğretim Okulu’nun dört öğretmeni, köydeki heyelanın ardından 130 öğrenciyi evlerine göndermedi. Öğretmenler sel ve heyelan sona erinceye kadar çocukları evlerine göndermemekle, hayatlarını kurtarmış oldu. Evleri yıkılan köylüler, Kızılay’ın kuracağı çadırköye yerleştirilecek.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 17:00:24
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 17:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?