28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Hıristiyanlar'ın beklediği Mesih benim'

Ağca, VATAN'a çarpıcı bir iddiada daha bulundu: "Müslümanlar'ın, Yahudiler'in, Hıristiyanlar'ın beklediği Mesih benim"

Mehmet Ali Ağca'nın sorularımıza kendi el yazısıyla verdiği cevaplardan haber değeri taşıyan bölümleri yayınlamaya devam ediyoruz.

* Hangi hak ile nasıl bir İncil yazmak istiyorsunuz?
Tanrı'nın evrensel sözcüsü olarak ben Mesih Ağca gerçek İncil'i yani tevhid İncili'ni yazmak ve dünyaya bildirmek yetkisine sahibim. Bu Mesih Ağca İncil'i yahudilerden, müslümanlardan ve tevhid inancına yaklaşan Hıristiyan gruplar tarafından kabul edilecek bir İncil. 20. Yüz Yıl'ın en büyük dehalarından matematikçi, mantıkçı, filozof, Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış Bertrand Russel, 66 bölümden oluşan sözde Mukaddes Kitabı baştan sona okudu, inceledi ve dünyayı sarsan şu sözleri söyledi: "Mukaddes Kitap sadece şeytanın kitabı olabilir." Bu korkunç sözü dünyaya haykıran Bertrand Russel bir budist değil, bir Hindu değil, fakat Hıristiyan bir İngiliz ailenin çocuğu. Bertrand Russel biraz haklı, biraz haksız, çünkü yazılış, sayfa şekline göre iki-üç bin sayfayı bulan Mukaddes Kitap'ın içindeki Tanrı sözleri yüz sayfayı aşmaz, geriye kalan sözler insanların masalları, yorumları vesaire. Şimdi ben Mesih Ağca biricik ilahi İncil'i yazdığım zaman Avrupalı ve Amerikalı ilahiyatçılar özellikle yahudiler, bilim adamları özellikle dil bilimciler ve mantıkçılar toplansınlar bir komisyon oluştursunlar ve bu komisyon hem 66 bölümden ibaret olan Mukaddes Kitabı özellikle dört İncil'i ve Mesih Ağca'nın yazacağı Tanrı İncil'ini birarada incelesin, değerlendirsinler. Dünyaya hangi kitabın daha gerçek ve mantıklı olabileceğine dair bir fikir bildirsinler.

* Bu İncil'den telif hakları almayı düşünüyor musunuz?
Hayır. İncil'den telif hakkı almak asla düşünülemez. Yaklaşık 80-90 sayfalık bu kitabı bütün dünyada ilk etapta 100 milyon kopya dağıtmayı düşünüyorum. Mesela İngiliz The Sun Gazetesi ve Alman Bild Gazetesi ile aynı günde Almanya ve İngiltere'de 10 milyon The Sun ve Bild okuruna bedava İncil dağıtmayı planlıyorum.

Finansör bulunur
* 100 milyon kopya İncil dağıtmak projenizi nasıl finanse edeceksiniz?
80-90 sayfalık bir İncil'in maliyeti bin doları aşmaz. Unutmayın ki Fransız Sanayici Jean Paul Cartier Vatikan'a iki milyar dolar bağışladı. Ben Tanrı İncili'nin yüz milyon kopya dağıtımını üstlenecek birilerinin bulunacağına inanıyorum. Mesela Yahudi dostlar, mesela mason dostlar ki yeni bir dünya düzeni, yeni dünya maneviyatı için mücadele ediyorlar. Bunun için Vatikan İncili'ni ve idelolojisini tarihin müzesine yerleştirmek şart ve böylece ortay çıkacak manevi boşluğu her beraber dolduralım. Mason dostlar bana bu dünya mücadelemde yardım ederler umarım. Çünkü tek Tanrı-Kainatın yüce mimarı-adına ben masonları da özellikle Avrupalı ve Amerikalı masonlara sesleniyorum. Evrensel kardeşlik için, Hıristiyan kardeşlerimizi şeytani evanjelist tarikatın zulmünden, manevi esaretinden ve Vatikan'ın 2 bin yıllık hatalarından kurtarmak için ben Mesih Ağca, yahudiler, masonlar, tevhid Hıristiyanları en kısa zamanda 100 milyon adet gerçek İncil Tanrı İncil'i dağıtmalıyız.

Mesih de olsam insan gibiyim aşık olabilirim
* Hiç aşık oldun mu? Hiç aile ve çocuk özlemi hissettiniz mi?
Neden olmasın ki? Mesih olsam da nihayetinde insan şeklindeyim ve bütün insanlar gibi biyolojik bir hayat yaşıyorum. Fakat herşeyden önce ben evrensel misyonuma, ülküme, idealime aşık olmak zorundayım.

* Ağca KGB ajanı, Ağca CIA ajanı iddialarına nasıl cevap veriyorsun?
Bu tip iddiaları normal karşılamak lazım. Çünkü Papa suikasti sonrasında Ben Mesih Ağca, Vatikan ve Amerika komünizme karşı yürütülen soğuk savaş çerçevesinde komünist Bulgaristan ve Sovyetler Birliği'ni suçladık. Papa suikastinin ardında Sovyetler Birliği var masalları anlattık. Tabiatıyla bu masalların ardından Ağca KGB ajanı mı, CIA ajanı mı soruları ortaya çıktı.

* Cezaevindeki bir günü nasıl geçiyor?
Bilindiği gibi tam 25 yıldan beri tek başıma hücrelerde, tecritlerde çile çekiyorum. Herşeye rağmen Tanrı'ya şükürler olsun diyorum. Günlük hayatıma gelince. Sabahları erken kalkıyorum. Haftada iki veya üç gün birer saat spor yapıyorum. Genellikle yoğurt ve meyveden ibaret olan sabah kahvaltımı yaptıktan sonra aralarında VATAN'ın da olduğu 12 adet gazeteyi okuyup inceliyorum. Sadece spor, müzik, belgesel ve haber programları olmak üzere günde ortalama 2 saat televizyon seyrediyorum. En geç akşam dokuzda yatıp uyumaya çalışıyorum. Hemen hergün bu şekilde geçip gidiyor.

* En çok kimlerden mektup alıyorsunuz?
Haftada ortalama iki tane mektup alıyorum. Genellikle tanımadığını şahıslar yazıyor. İnsanların bana mektup yazması için özel bir sebep yok.

* Eski arkadaşların ziyaretine geliyor mu?
Hayır hiç kimse ziyaretime gelmedi. Zaten ziyarete gerek yok. Neyi görüşüp konuşacağız ki. İtalya'da ben bambaşka bir dünyanın insanı oldum.
Hilal Öztürk / Vatan
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 12:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?