20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Hırsızlar hangi evleri soyuyorlar?

Emniyet Genel Müdürlüğü, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyararak alınabilecek önlemler konusunda tavsiyelerde bulundu.

Müdürlüğün internet sitesi aracılığıyla yayınladığı duyuruda, vatandaşların posta kutularında fazla zarf biriktirmemeleri önerildi.

Hırsızla karşılaşan vatandaşın 'ne yatmaya devam ederek uyuyormuş gibi yapması ne de hırsıza karşı koyması gerektiği', her iki davranış şeklinin de riskli olduğu vurgulandı. Yetkililer, vatandaşların ışığı yakarak ve hareket ederek çok ses çıkarmalarını, yalnız olsalar bile hayali arkadaşlarıyla yüksek sesle konuşuyormuş izlenimi uyandırmalarını tavsiye etti. Hırsızların çok uğraşarak, gürültü çıkararak ve zaman harcayarak bir yere girmek istemeyeceklerinin vurgulandığı duyuruda, pencerelerin sürekli kapalı tutulması istendi. Evde alınan önlemler kadar komşuluk ilişkilerinin iyi olmasının da hırsızlar için caydırıcı olacağını ifade eden yetkililer, "Eğer komşularınızın evine sahip çıkarsanız onların da sizin evinize sahip çıkacaklarını unutmayınız." ifadesini kullandı. Evde çok zaman geçiren vatandaşların çevreyi gözlemlemelerinin semt güvenliği için yararlı olacağını belirten yetkililer, yalnız yaşayan kadınlara da kapı ve telefon rehberinde adlarının sadece ilk harfi ile soyadlarının tamamını yazma tavsiyesinde bulundu.

Emniyet yetkilileri, vatandaşların tüm önlemlere rağmen yine de hırsızlıkla karşılaşmaları durumunda en kısa sürede hiçbir şeye dokunmadan 155 Polis İmdat hattının aranmasını istedi. İstanbul, aa

Hırsıza karşı uyuyor numarası yapmayın

Balkon kapısı ve pencerelerinin sağlam demir parmaklıklı olmasına dikkat edilmeli.

Kapılarda çift kilit bulundurulmalı ve kapı arkalarındaki emniyet zinciri takılı olmalı.

Ev, gece kısa süreli terk edilecekse muhakkak bir lamba yanık bırakmalı.

Apartman giriş kapıları dışarıdan aydınlatılmalı.

Yeni bir eve taşınıldığında mutlaka kilitler değiştirilmeli.

Hırsızlar eve girdiklerinde ilk önce yatak odalarını karıştırırlar. Kıymetli eşyalar evin daha değişik yerlerine saklanmalı.

Hırsızlar öncelikle elektrik ve su faturası gibi evraklarla posta kutusu dolu daireleri seçerler. Tatile gidildiğinde veya eve uzun süre gelinmeyecekse posta kutusunun anahtarı komşuya bırakılmalı.

Zaman
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 04:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?