15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hırsızlar yaşlı kadına acımadı

Manisa'da yalnız yaşayan yaşlı bir kadının evine giren kar maskeli 2 kişi, kadını ağzını bağlayarak etkisiz hale getirdikten sonra evde bulunan 5 adet altın bileziği alıp kayıplara karıştı. 

Olay, bu akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İshak Çelebi Mahallesi Koyundede Sokak üzerinde bir evde 8 yıldır yalnız yaşayan 70 yaşındaki Emine B., yüzleri kar maskeli 2 kişinin ani saldırısıyla karşılaştı. Yaşlı kadının ağızını bağlayarak başına tabanca dayayan şahıslar, yaşlı kadından altın ve bileziklerinin yerini öğrenmeye çalıştı. Yaşadığı büyük korku ve panikle evinde sakladığı 5 adet burma altın bileziğin yerini söyleyen yaşlı kadın, kendisini ölümle tehdit eden şahıslardan kendisini öldürmemelerini istedi. Bilezikleri saklı olan yerden alan kar maskeli şahıslar, daha sonra evden çıkarak izlerini kaybettirdi. 

Yaşlı kadının olaydan sonra attığı çığlıklar üzerine eve gelen komşuları ve yakınları, olayı polis ihbar etti. Eve gelen olay yeri inceleme ekibi ev içerisinde parmak izi aradı. Ev çevresinde de şahıslara ait izler arayan polis, bir yandan da olayın şokunu üzerinden atamayan yaşlı kadını teselli etmeye çalıştı. Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy'un da bizzat incelemeye geldiği olay yerinde, yaşlı kadından olay hakkında bilgi alındı. 

Yaşadığı korku dolu dakikaları anlatan Emine B., "Dışarıda gürültü duyunca bahçe lambasını açtım. Salon kapısını açtığımda hemen 2 kişi üzerime hücüm etti. Biri elindeki tabancayı başıma dayadı, diğeri de elinde bıçakla beni yere yatırdı. Ben bağırmaya başlayınca da ağzımı bağladılar. Bana maaş aldığımı, paralarımın ve altınlarımın nerede olduğunu sordular. Ben de ağzım bağlı olduğu için konuşamadım. Sonra ağzımı açtılar. 'Bana dokunmayın, bilezikleri alın' dedim. Onlar da 'Sana dokunmayacağız' dediler. Çok korktuğum için bileziklerin yerini söyledim. Bilezikleri aldılar. Sonra paramın yerini sordular. Yemin ederek paramı bankaya yatırdığımı söyledim. Daha sonra bileziklerle birlikte evden çıkıp gittiler. Bir süre korkumdan dondum kaldım, sonra komşularım geldi" dedi. 

Olay sırasında yüzünden ve ağız çevresinden hafif yaralanan yaşlı kadın, polis tarafından hastanaye götürüldüğü sırada yolda yürümekte güçlük çekti. Kendisine eşlik eden polis memurlarının yardımıyla araca bindirilen yaşlı kadın, Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Polis, yaşlı kadının bileziklerini alıp kayıplara karışan kar maskeli 2 kişinin bulunması için geniş çaplı araştırma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 00:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?