15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

HIV'li çocuk için mahkeme kararı

KENDİ isteğiyle hastaneye yatan HIV taşıyıcısı P.Ş.'nin tetkiklerine başlanırken, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde gözetim altında tutulan kendisi gibi taşıyıcı kızı S.Ş.'nin devlet korumasına alınması için bugün mahkemeye başvuruluyor.

Çocukla ilgili doktorların verdiği raporda, ‘rehabilite edildikten sonra anneye verilebilir’ görüşü olduğunu belirten bir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilisi, “O yüzden şimdilik velayet talebinde bulunmuyoruz. Koruma altına almayı ve sağlık tedbirini isteyeceğiz” dedi.

Sadece iki kişinin sorunu olmaktan çıkıp toplumsal bir problem haline gelen HIV'li anne-kız olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Anne P.Ş.'nin Ege Üniversitesi Hastanesi'ne yatırılmasının ardından 4 Ocak'tan beri Dr. Behçet uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tetkikleri yapılıp gözetim altında tutulan kızı S.Ş.'nin nerede, kiminle, nasıl yaşayacağı sorununa çözüm aranıyor.

Hastaneden verilen raporun ardından çocuğun kendi korumalarına geçmesi için bugün mahkemeden karar çıkartacaklarını belirten bir Sosyal Hizmetler yetkilisi, “Çocukla ilgili hastaneden bir heyet raporu geldi. Bu raporda annenin rehabilite edilmesinin ardından kızının yanına verilebileceği yazılı. O yüzden şimdilik çocuğun velayetini istemiyoruz. Bu daha sonra verilecek bir karar. Ancak çocuğu koruma altına almak, sağlık tedbirini istemek için bugün mahkemeye başvuruyoruz. Kararın da bugün çıkmasını bekliyoruz. Ona göre hareket edeceğiz” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 12:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?