22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

HIV'li kız annesinden alındı

Doğumu sırasında annesinden HIV virüsü alan ve 5 gündür Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözetim altında tutulan 10 yaşındaki S.Ş., mahkeme kararıyla velayetinin annesinden alınmasının ardından hastaneden çıkarıldı.

Hastanenin bulaşıcı hastalıklar ve enfeksiyon hastalıkları servisinde 13 Ocak'tan bu yana gözetim altında tutulan S.Ş., 3 sosyal hizmet uzmanı tarafından hastaneden alındı. S.Ş.'nin, ağız ve burnunun maskeyle kapalı olduğu gözlendi.

10 yaşındaki S.Ş.'yi hastaneden çıkaran güvenlik görevlilerinin de ağız ve burunlarını maskeyle kapattıkları, sosyal hizmet uzmanlarının ise herhangi bir önlem almadıkları görüldü.

S.Ş., sırt çantası ve oyuncaklarıyla birlikte İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait sivil araçla hastaneden ayrıldı. 

İzmir Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, yaptığı açıklamada, hastaneden sosyal hizmet uzmanları tarafından alınan S.Ş.'nin, kuruma bağlı bir yuvaya götürüleceğini, daha sonra durumuna uygun bir kuruluşa yerleştirileceğini söyledi.

Buca'daki bir ilköğretim okulunun yöneticileri, okullarında eğitim gören kız öğrenci S.Ş.'nin HIV pozitif olması ve bakımının sağlanamaması nedeniyle, konuyu İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla üst makamlara bildirmiş, çocuk da İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve polisler tarafından, annesinden “koruma” amaçlı alınarak tetkiklerinin yapılması için Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılmıştı.

Anne P.Ş. ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

S.Ş.'nin velayeti bugün mahkeme kararıyla anneden alınarak İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne verilmişti.
aa
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 21:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?