22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hızlı feribota bomba ihbarı

Yalova-Yenikapı seferini yapan "Turgut Reis-1" adlı hızlı feribot, Yalova’dan 45 dakika gecikmeyle hareket etti. Gecikmenin, yapılan asılsız bomba ihbarından kaynaklandığı iddia edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yalova’dan Yenikapı’ya giden "Turgut Reis-1" hızlı feribotuna, sefer saati olan 11.30’dan kısa süre önce bomba konulduğu ihbarında bulunulması üzerine, güvenlik güçleri feribotun kalkmasına izin vermedi. Polis ekiplerinin yaptığı aramalar sonucunda, ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine feribotun 45 dakika gecikmeyle saat 12.15’te Yalova’dan hareketine izin verildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ yetkilileri, bomba ihbarını doğrularken, Yalova Emniyet Müdürlüğü, böyle bir ihbarın söz konusu olmadığını, feribottaki çalışmanın, bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılımıyla gerçekleştirilecek miting öncesinde alınan önlemler çerçevesinde yapılmış olabileceğini bildirdiler.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı binasına bomba ihbarı

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı binasına yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı. Kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, eğitimli köpekle arama yaptıktan sonra şüpheli bir pakete rastlamadı.

Teşkilat binasının santral görevlisi Perihan Budak, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 kere üst üste bomba ihbar telefonu geldiğini belirterek, "Bir erkek tarafından gelen ihbarların ilkinde ’Spor Toto binasına bomba koyduk’, ikincisinde ise ’Bu uyarıyı ciddiye alırsanız iyi olur’ denildi. Ben de hemen müdürümüz Mustafa Turgut’a haber verdim. O da polis ekiplerini aradı ve durumu anlattı" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 14:36:54
Güncelleme :5 Temmuz 2007 Perşembe 14:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?