15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hızlı tren Ankara yolunda

Saatte 250 kilometre hız yapabilen hızlı trenin vagonları Ankara'ya hareket etti

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünün İspanya'dan satın aldığı, saatte 250 kilometre hız yapabilen hızlı trenin vagonları, Haydarpaşa Garından Ankara'ya hareket etti.

TCDD'nin, Ankara-İstanbul hızlı tren hattında kullanılmak üzere İspanyol CAF firmasından satın aldığı iki hızlı trenden ilkinin, Türkiye'ye getirilişi ve feribotla boğazı geçerek Haydarpaşa Garına ulaştırılmasının ardından, buradaki monte işlemleri tamamlandı.

Gümrük işlemlerinin de tamamlanmasından sonra, bir lokomotif eşliğinde, önünde ve arkasında güvenlik vagonlarının da refakat ettiği hızlı trenin vagonları, akşam saatlerinde Ankara'ya hareket etti.

Türkiye'nin ilk hızlı treninin vagonlarının sabit tarifeyle Ankara'ya gönderildiği ve ulaşmasının saat 02.30'u bulabileceği bildirildi. TCDD yetkilileri, hızlı trenin Ankara'ya götürülüşü nedeniyle herhangi bir sefer iptali yapılmadığını, normal seferlerin devam ettiğini kaydetti.

A.A
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 21:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM.ÇAKICI IP: 85.108.75.xxx Tarih : 23.11.2007 01:14:49

HIZLI TREN RAYA İNDİ, HIZLI TREN KAPIKULEDE, HIZLI TREN İSTANBULDA VE HIZLI TREN ANKARA YOLUNDA... BU 1 HAFTA İÇİNDE DÖRDÜNCÜ HIZLI TREN HABER(!)İNİZ... YAHU HABER KITLIĞI MI ÇEKİYORSUNUZ?... ARTIK İLK HABERİNİZE YAPTIĞIM YORUMU TEKRARLAMAK FARZ OLDU. BU TRENİN ÜSTÜNDE 250 KM HIZ YAPACAĞI DEMİRYOLU VAR MI? YOKTUR KARDEŞİM. DAHASI BU MEMLEKETTE ATATÜRK'TEN SONRA YALNIZCA 3 KM ( YENİ) RAY DÖŞENMİŞTİR. YANLIŞ OKUMADINIZ ( TCDD GEN.MÜD. RESMİ AÇIKLAMASIDIR ) ÜÇ KİLOMETRE!... O DA NEREDE BİLİYOR MUSUNUZ? ANKARA-GENÇLİK PARKINDAKİ ÇOCUK TRENİNİN RAYLARI!...EVET BEN DE ÖYLE ACI ACI GÜLDÜM İLK DUYDUĞUMDA! BAKIM ONARIMDAN BAŞKA BİR HALT YOKTUR. FAKAT ÜRETMEDİĞİMİZ , NEREDEYSE TAMAMEN DIŞA BAĞIMLI OLDUĞUMUZ PETROLLE ÇALIŞAN ARAÇLARIMIZ İÇİN YALNIZCA 2 YILDA VE YANLIZCA İSTANBUL'DA 120 KÜSUR KAVŞAK YAPILMIŞTIR. 10 NCU YIL MARŞINDAKİ 'DEMİR AĞLARLA ÖRDÜK ANAYURDU DÖRT BAŞTAN' SÖZÜNDEKİ DERİN ANLAMI KAVRAYABİLDİNİZ Mİ ŞİMDİ? NEDEN ATATÜRK'TEN SONRA ONUN GİBİSİ GELMEDİ DENDİĞİNİ ANLADINIZ MI? BU KEZ RENKLERDEN SÖZ ETMEDİĞİ İÇİN BU TRENİN FRANSIZ BAYRAĞINA BOYANDIĞINI YAZMAYACAĞIMI SANMAYIN. TCDD NİN RENKLERİ MAVİ ÜZERİNE TÜRK BAĞRAĞI. HALBUKİ BU TRENDE DOĞRUDAN FRANSIZ BAYRAĞINDAKİ GİBİ KIRMIZI MAVİ ŞERİT VAR. YANİ BİR ALİCENGİZ OYUNU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ...