16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Hostes ve pilotlar nasıl oy kullanacak?

Havayolları uçuş personelinin, ancak seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları seçim bölgesinde oy verebileceği açıklandı. Bu durumda seçim günü ya uçuşlar sıkıntıya girecek ya da havayolu çalışanları oy kullanamayacak.

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, THY ve özel sektöre bağlı hava yolları uçuş personelinin, ancak seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları seçim bölgesinde oy verebileceklerini bildirdi. 

Uçuş personelinin oy kullanma sorunu, ANAVATAN Mersin Milletvekili Hüseyin Güler’in konuyu TBMM gündemine taşıyıp, Adalet Bakanı’na sorması üzerine ortaya çıktı. Seçim nedeniyle görevlendirilen Adalet Bakanı Fahri Kasırga, ANAVATAN’lı Güler’in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, seçim günü uçuş personelinin oy kullanabilmesi için özel bir hazırlık yapılmadığını açıkladı.

Kasırga’nın verdiği bilgiye göre, seçim günü yurt içi ve yurt dışı uçuş yapan hostes ve pilotlar da, diğer seçmenler için belirlenen kurallara uyacaklar ve seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları seçim bölgesinde oy verecekler.

Seçim günü tatilcilerin oy vermek için gidiş-gelişlerini kolaylaştırmak amacıyla uçak seferleri artırılacak. Bu durumda uçuş görevlilerinin işi de yoğunlaşacak. Uçuş görevi olan ve oy verme süresince seçmen kütüğünün bulunduğu bölgeye gidemeyen uçuş personeli oy kullanamayacak veya uçuşların aksaması gündeme gelecek. THY ve özel havayolu şirketlerinin soruna çare aradığı belirtiliyor.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 22:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?