28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Hükümet ve laiklik karşıtları topa tutuldu

"Cumhuriyetimiz İçin Halk Yürüyüşü" Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünden başladı. 

Yürüyüş ve Tandoğan Meydanı’nda yapılacak miting için Ankara dışından gelen katılımcılar, AKM önünde erken saatlerden itibaren toplanmaya başladılar. Yürüyüş kortejinin oluşturulmasının ardından katılımcılar, Tandoğan Meydanı’na gitmek üzere yürüyüşe geçtiler.
Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan katılımcılar, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Tam bağımsız Türkiye" şeklinde sloganlar atıyorlar. 

Yürüyüş ve miting dolayısıyla Tandoğan Meydanı’na açılan tüm ve sokak ve yollar trafiğe kapatıldı. Yürüyüşe katılanlar, Tandoğan Orduevi önünde oluşturulan polis noktasında tek tek aranarak, alana geçmelerine izin veriliyor. Kortejin, Meydanda yerini almasından sonra mitinge başlanacak. Mitingin ardından katılımcılar, Anıtkabir’i ziyaret edecekler. 

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere bazı siyasi partiler ile çok sayıda sivil toplum örgütleri yürüyüşe katılıyor.

112 sivil toplum örgütü Ankara’da Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi. Hükümete ve laiklik karşıtlarına sert mesajların verildiği mitingte konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı ve eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, “Cumhurbaşkanlığı yüce makamını işgal programları yapılıyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.


Atatürkçü Düşünce Derneği’nin öncülüğünde Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 12 bin kişi katıldı. Çok sayıda vatandaşın da destek verdiği gösteride, konuşmaların gündeminde irtica ve gericilik vardı.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI İÇİN İŞGAL İDDİASI
Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çeken Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı ve eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, cumhurbaşkanlığı makamı için işgal programları yapıldığını öne sürdü.

Türk Silah Kuvvetleri’nin saygınlığına yönelik girişimlerin arttığını belirten Eruygur, “Katılımcı demokrasi gözardı edilerek Atatürk karşıtı nesiller yetiştiriliyor” dedi.


“GERİCİLİK VE İRTİCA KUŞATMASI KIRILACAK”
Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği adına konuşan Şenal Saruhan ise cumhuriyet için ayağa kalkılmasını istedi. Saruhan, gericilik ve irticanın kuşatmasını kıracaklarını söyledi. Miting katılımcıların Anıtkabir’i ziyaretiyle son buldu.

AA- NTV
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 15:23:03
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 15:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?