19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hükümetle pazarlık mı yapıyor?

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı cezaevine yeni mahkumların sevk edileceğini açıklamış ve bu karar büyük bir tartışmayı da beraberinde getirmişti.

Öcalan'ın yeni mahkumlar ile görüşme imkanı olmayacağını belirten Bakan Şahin'in en çok tartışılan ifadesi ise "Ama 'Bırakın kavgayı, bombaları' der, görüş değiştirirse belki savcılar bu yeni durum karşısında yeni bir değerlendirme yapar" sözleri olmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün avukatlarıyla görüşme yapan Abdullah Öcalan, Adalet bakanlığı ile 'pazarlık masasına' oturdu. Abdullah Öcalan açık açık Mehmet Ali Şahin'den 'iletişim özgürlüğü' istedi.

Öcalan, İmralı cezaevinden avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda, kendisinin örgüte bu yönü verebilmesi için 'iletişim koşullarına sahip olması gerektiğini' söyledi.

Öcalan hükümetten taleplerini şu sözlerle açıkladı;

"Adalet Bakanı Şahin de benim için "bombaları bıraktırma" şartını koşuyor. Benim burada örgütü yönetebilmem için koşullarımın olması lazım, iletişimimin olması lazım. PKK üzerinde etkinlik sağlayabilmem için bunların sağlanması lazım.

Bunlar sağlansa bile eğer demokratikleşmeye, demokrasiye hizmet edecekse ben PKK'ye şunlar, şunlar isteniyor, diye ancak öneride bulunabilirim. PKK de bunları kendi aralarında değerlendirir, bana bildirir, onun üzerinden değerlendirme yapılabilir. Ancak bu, iletişim koşullarının sağlanması ile mümkün olabilir. Ben bu koşullara sahip değilim."

Kanaldhaber
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 17:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?