19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hüseyin Çelik: Danıştay'ın kararı isabetli oldu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ``YÖK`ün daha önceki bir uygulamasının aleyhine, Danıştay bir karar verdi. Bu da isabetli oldu. Çünkü Anadolu Öğretmen Liseleri`nin kuruluş amacı ortaöğretim düzeyinden itibaren, öğretmenlik vasfına sahip olan gençler yetiştirmektir`` dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Tokat`a gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik, YÖK`ün meslek lisesi mezunlarına uygulanacak ÖSS ek puan katsayısının düşürülmesine ilişkin uygulamasının Anadolu Öğretmen Liseleri ile ilgili olduğunu belirterek, Danıştay`ın yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi.

Bakan Çelik, şunları kaydetti: ``YÖK`ün daha önceki bir uygulamasının aleyhine Danıştay bir karar verdi. Bu da isabetli oldu. Çünkü Anadolu Liseleri`nin kuruluş amacı ortaöğretim düzeyinden itibaren, öğretmenlik vasfına sahip olan gençler yetiştirmektir. Bunların, öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarına tercih yapmasını özendirmek esas olmalıdır. Öğrenci, Anadolu Öğretmen Lisesi`ni bitiriyor ama Eğitim Fakültesi`ne giderken veya öğretmenlik yabancı dil bölümlerine giderken, bu avantajları YÖK bu gençlerin elinden almıştı. Mahkeme kararı ile kendilerine tekrar bunun verilmiş olması isabetli oldu.``

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 20:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?