18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İçeride tören, dışarıda eylem

Türk Telekom'un Oger Telekom'a devri ile ilgili imza töreni yaklış bir saat önce başladı. İmza töreni öncesi, KESK'e bağlı Haber-Sen'in üyeleri de, özelleştirilme karşıtı bir protesto eylemi başlattı.

Türk Telekom'daki yüzde 55 oranındaki kamu hissesinin devri, bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Törene Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Oger Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammed Hariri, Özelleştirme İdaresi Başkanı (İÖB) Metin Kilci, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşmalardan sonra taraflar Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki kamu hissesinin devrine ilişkin sözleşmeyi imzaladılar.

Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesine karşılık alınan 6.55 milyar dolarlık tam bedelin ilk taksidi olan 1 milyar 310 milyon dolarlık dilim de Hazine'ye aktarıldı.

Bu arada, Türk Telekom önünde toplanan sendika üyeleri, binanın 4 giriş kapısının önünde girişleri kapatarak bugün yapılacak devir sözleşmesi öncesinde protesto gösterisi yaptı.

"Telekom halkındır satılamaz" ve "Türk Telekom'u sattırmayacağız" şeklinde slogan atan eylemciler, binaya girişleri engelledi. Eylemde bir basın açıklaması yapan Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi, Türkiye'de 20 yıldır özelleştirme yapıldığını söyledi. Danıştay'ın Türk Telekom'un satışına vize veren kararını hatırlatan Yelekçi, Yüksek Mahkeme'nin aldığı ilk kararın bağlayıcı olmadığını savundu.

Yelekçi, "Kimseye dikensiz bir gül bahçesi bırakmayacağız. Telekom'un özelleştirilmemesi için yıllardır mücadele veriyoruz. Bizler ve Telekom emekçileri her türlü fiili ve meşru eylemi gerçekleştireceğiz. Telekom'un yerli ve yabancı kimseye satılmasını istemiyoruz" dedi.

Eylem nedeniyle çevik kuvvet ekipleri, Türk Telekom Ulus şubesi önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Eylemcilerin protestosunun az önce sona erdiği ve binaya giriş çıkışların normale döndüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:38:57
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 16:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?