18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İçme suyuna AB standardı

Avrupa Birliği standartlarının temelini oluşturduğu yönetmelik hazırlanırken, üye ülkelerce esas alınan 'İnsani Kullanım Amaçlı Suların Kalitesine Dair Konsey Direktifi'ne uyum sağlandı. Sular, insan sağlığına potansiyel bir tehlike oluşturan miktar ve yoğunlukta maddeler, mikro-organizmalar ve parazitler içermiyorsa ve yönetmelikte yer alan şartlara uyuyorsa, sağlığa uygun ve temiz kabul edilecek.

Yönetmelik, suların teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu ile kalite standartlarının sağlanması, kaynak suları ve içme sularının istihsali, ambalajlanması, etiketlenmesi, satışı, denetlenmesi ile ilgili usul ve esasları düzenliyor. Suların kalitesinin yönetmeliğe uyması için gerekli önlemler en geç 3 yıl içinde alınmış olacak.

İzmit Kentsel ve Endüstriyel Su Temini Projesi'ni 1999 yılından bu yana işletmekte olan Thames Water'ın Türkiye Ülke Direktörü Evren Köprülü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir kez daha vazgeçilmez ama sınırlı bir kaynak olan suyun, çevresel ve sosyal sürdürülebilirliğe ulaşılması noktasında hayati öneme haiz olduğunun altını çizdi.

Köprülü, kısa bir süre önce yürürlüğe giren yönetmeliğe ilişkin ise, Thames Water olarak bu konuda üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Tesisimiz arıtılmakta olan suyun yönetmeliğin içerdiği 51 su kalitesi parametresine baktırdık. Tüm ölçümler yönetmelikte belirtilen sınırların altında. Bu konuda en hızlı ve kararlı hareket eden şirketlerden biriyiz, yönetmeliğe uygun su üretmeye devam ediyoruz."
..
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 07:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CAN IP: 81.214.220.xxx Tarih : 11.08.2005 10:11:40
SİZLER SUYUN KALİTESİNİ TARTIŞIYORSUNUZ... BURSA'NIN GEMLİK İLÇESİNİN MERKEZİNDE BİZ BANYO YAPMAYA,TUVALETE GİTMEYE SU BULAMIYORUZ. 21. YÜZYILDA HERGÜN VEYA HER AKŞAM SULARKESİLİYOR.. BUSKİ SU KESİNTİLERİNE NEZAMAN ÇÖZÜM GETİRECEK..