19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İcra memurları köpeği haczetti!

İcra memurlarına bile "Böyle şey görmedik" dedirten olay Ankara’da gerçekleşti. İşadamı M.B, 110 bin dolarlık çek borcunu ödeyemeyen İ.A’nın arabası, ev eşyaları ve 9 yaşındaki köpeğini haczettirdi.

ANKARA Adliyesi mezat salonunda son yılların en ilginç hacizli mal satışlarından biri yaşandı. İşadamı M.B, 110 bin dolarlık çek borcunu ödemeyen İ.A’nın arabası ve evindeki eşyaların yanı sıra bir de çok sevdiğini bildiği köpeğini haczettirdi. Beyaz renkte olan köpeğin ilanı da mezat saolunda beyaz eşya satış ilanlarının olduğu panoya asıldı. Eve hacze gelen icra memurları, Kanada Kurdu cinsi Baron adlı dokuz yaşındaki erkek köpeğe 10 bin YTL değer biçti. Açık artırmayla mezat salonunda satışı yapılacak olan köpek, borç ödenince satılmaktan kurtuldu.

İCRA DEĞİL HAİNLİK
İcra memurlarının olaya yorumu ise "Daha önce inek haczedilmişti, ama köpek ilk kez haczediliyor. Biz de şaşkınız" oldu. İcraya verilen İ.A’nın eşi R.A şunları anlattı: "Bizim çocuğumuz yok. Baron bizim çocuğumuz. Borcumuz olan kişi köpeğimize ne kadar düşkün olduğumuzu öğrendiği için bizden köpeğimizi almak istedi. Hiç köpeğin haczedildiğini duydunuz mu? Buradaki amaç bize manevi yıkım yaşatmak. Değil Türkiye’de, dünyada bile 10 bin YTL’ye köpek yok. İcra memurunun bu köpeğin fiyatına nasıl karar verdiğini merak ediyorum.

Köpeğimiz bizi göremediği zaman bunalıma giriyor. Bu köpek satılmasaydı ya da borcu ödeyemeseydik barınağa gidecekti. Yazık değil mi? Köpeğimiz her şeyi hisseder. Bu olayları da hissetti, hastalandı. Birlikte ağladık. Ben bu olaylar yüzünden eşimden ayrılmaya, kendimi öldürmeye kalktım. Köpeğimin yattığı koltuğu bile aldılar. Ben böyle hain icra görmedim."

EVLAT SATILIR MI HİÇ

Köpeğinin haczedilmesine bir gün kala borcunu ödeyerek köpeğinin satışını engelleyen R.A, "O bizim çocuğumuz. Evlat alınır satılır mı? Benim üç ay boyunca gözyaşım dinmedi. Köpeğim de benimle birlikte ağladı, gözyaşlarımı yaladı. Eşyalar umrumda değil. Benim eşyada gözüm yok. Onlar gider yenisi gelir. Ama can bu, o bizim evladımız, onu nasıl verirdim. Canımı satardım, köpeğimi vermezdim. Bizim için o, insandan farklı değil" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 02:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?