19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İDO ve İGDAŞ için şok karar

İDO ve İGDAŞ özelleşiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonunun İDO ve İGDAŞ'ın özelleştirilmesi yönündeki raporunu kabul etti.

Öğlen saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) mensup bir grup, İDO ve İGDAŞ'ın özelleşeceği meclis toplantısına girmek istedi. Ancak kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından engellenen CHP'liler ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

İçeriye alınmayan partililer, alkışlarla olayı protesto etti. Daha sonra Kapıya gelen CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, partililerin içeriye alınmamasına tepki göstererek, şöyle konuştu: "Size yapılanlar konusunda AKP grup başkan vekili ile görüştüm. Yapılan engellemeler konusunda özür diledi. Bu meclis sizlerin içeriye girmenize hiç kimse engel olamaz. var olan engelleri hep birlikte aşacağız" dedi. Tekin ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısına girdi.

CHP İTİRAZ ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) temmuz ayı meclis toplantısında ele alınan 307. madde olan İDO ve İGDAŞ'ın özelleşmesi ile ilgili olan rapor, AKP'li meclis üyelelerinin oyuyla, oy çokluğu ile kabul edildi. Oy çokluğu ile kabul edilen rapor, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylanması halinde özelleşme süreci de start alacak. İBB CHP'li meclis üyesi Doğan Tekel, özelleşmeye karşı olduğunu belirterek, "bu rapor, al satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım. Sözünü aratmıyor. Yapmayın etmeyin arkadaşlar, rica ediyorum sata sata artık satacak bir şeyimiz kalmayacak. Bu noktada soruyorum? Sosyal devlet nerede? Bu raporun komisyona iadesini istiyorum" dedi. İBB CHP meclis üyesi Hakkı Sağlam da raporun onaylanmaması gerektiğini söyleyerek, "İBB bu özelleştirmeyi kaynak uyetersizliğinden yapıyorsa bu yanlış. Belediyenin öyle büyük borçları yok. Bu rapor komisyondan geri çekilsin. Bu konuyu tekrar konuşup tartışalım" diye konuştu.

"ÖZELLEŞTİRME KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN"

AKP Grup Başkanvekili Ergün Turan ise özselleşmenin gerekli olduğunu dile getirerek, "Bu özelleşme süreci yıllarca sürecek olan bir konu. Olsun mu olmasın mı? diye yıllarca konuşulacak. Ancak bu özelleşme bir yerde şart. Kaynaklar denize atılmayacak veya yenilmeyecek. Bu kaynaklar İstanbul'un kentsel dönüşümünde ve metro sisteminin geliştirilmesi için kullanılacak. Biz AKP olarak, bu özelleştirmeden yanayız" ifadelerine yer verdi.






 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 19:21:21
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 19:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?