28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İETT Yargıtay dinlemiyor

Yargıtay'ın sakallı memur çalıştırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi amirleri için verilen beraat kararını bozması, gözleri belediyelerdeki sakallı memurlara çevirdi. İETT'de çalışan memurlar arasında sakallılar da var, yakasız gömlek giyen de.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, 'Bu olaylar Tayyip Bey dönemini kapsıyor. Bir süre başörtülü zabıta denemesi yaptılar, tutmadı. Bu memur yasasına ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı. O yüzden bunları belediyenin şirketlerinde çalıştırıyorlar. Yani başörtülü ve sakallıların kadrosunu belediye şirketlerinde yapıyorlar. Ama kamu alanında çalıştırıyorlar. Yasalara göre belediye şirketleri de devlette olduğu gibidir, suiistimal edilemez. 'Anonim şirkettir, burada türbanlı da olur' diyemezler' diye konuştu.

HACISI DA VAR, TOP SAKALLISI DA

İETT İş ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Kılıç, konuyla ilgili şunları söyledi: 'Hacı sakallısı da var top sakallısı da. Her kurumun bir işleyiş şekli var. Asker sivil giyince veya sakal bıraksa asker olduğu belli olur mu? İlköğretim okulu öğrencisi forma giymeden okula gitse öğrenci olduğu belli olur mu? Kurumumuzda yüzde bir de olsa sakallı çalışanlar var. Yani yaklaşık 60 şoför arkadaşımız. Ben 1995 yılında İETT'de eğitmenlik yaparken, alınan yeni elemanlar arasında sakallı ve şalvarlı olanlar vardı. Bunları uyardık ve sakallarını kestirdik.'



akşam
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 10:47:23
Güncelleme :15 Kasım 2006 Çarşamba 10:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?