23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Iğdır'da kuş gribi

Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde kümes hayvanlarında "kuş gribi" adıyla bilinen tavuk vebası (avian influenza) hastalığı bulunması nedeniyle, hastalığın yayılmaması için bölgede yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkililerinin çalışmalarla ilgili verdiği bilgiye göre, bölgede halen 10 kilometre çapındaki alanda karantina uygulanırken, kanatlı hayvan giriş ve çıkışları da yasaklandı.

Kuş gribi hastalığının görülmesi üzerine Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü veteriner hekimlerinin bölgeye giderek alınması gereken tüm tedbirleri aldığını ifade eden yetkililer, bölgeye dezenfeksiyon ilaçları ile ekipler için özel kıyafetlerin gönderildiğini, dezenfeksiyon çalışmalarının ise devam ettiğini kaydettiler.

Bölgede 1.559 hayvanın hastalık nedeniyle öldüğünü, 359 hayvanın ise itlaf edildiğini belirten yetkililer, çok fazla kanatlı hareketi olmaması nedeniyle korkulacak bir durumun olmadığını vurguladılar.

Yetkililer hastalık nedeniyle hayvanları ölen ve itlaf edilen kişilere tazminatlarının en kısa sürede ödeneceğini de bildirdiler.

aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 10:09:23
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 16:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?