16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İhale yolsuzluğuna 17 tutuklama

Kamu ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 24 kişiden 17'si tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi organizasyonunda, kamu ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İstanbul, Ankara, Siirt, Kahramanmaraş, Hakkari, Erzurum ve Van'da, 18 Ocak 2006 tarihinde, eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda, 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında, sonraki günlerde 2 kişi daha yakalandı.

Söz konusu 24 kişi, Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alınmak üzere iki gün önce adliyeye sevk edilmişti. Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından 24 kişiden 6'sı serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 18 kişiden 17'si “Örgüt kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, örgüte üye olmak, ihale kanuna muhalefet etmek ve cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak” suçlarından tutuklandı, bir kişi ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında, Van Müteahhitler Derneği Başkanı Haşmet Bilici, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Yürek de bulunuyor.

Van Cumhuriyet Savcılığının isteğiyle 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 5 Eylül 2006 tarihli “teknik takip” kararı doğrultusunda, Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi organizasyonluğunda çalışma başlatılmıştı.

Bu arada, operasyon kapsamında 15 kişinin arandığı öğrenildi. 
A.A. / İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 10:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?