22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İki balıkçıdan umut kesildi mi?

Fenerbahçe açıklarında dün gece batan balıkçı teknesinde kaybolan iki balıkçı tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Kadıköy Fenerbahçe Burnu açıklarında dün gece batan balıkçı teknesinden kurtulan Mehmet Akbulut, yaklaşık 4.5 saat yüzerek karaya çıktığını söyledi.

Fenerbahçe Burnu'nda karaya çıkmayı başardıktan sonra polislerce kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesinde serum verilen Akbulut, daha sonra ifadesine başvurulmak üzere Kadıköy'deki İskele Polis Merkezine götürüldü.

Mehmet Akbulut'un ifadesinde, Hasan Akbulut ve Osman Akgün'ün de içinde bulunduğu tekneyle, dün gece, Kumkapı'dan denize açıldıklarını, ancak Fenerbahçe açıklarına geldiklerinde teknenin hızla su almaya başladığını, daha sonra da alabora olan teknenin battığını söylediği öğrenildi.

Akbulut'un, ifadesinde, ''Tekne o kadar hızlı su alıyordu ki müdahale etme şansımız olmadı. Tekne adeta altımızdan kayıp gitti. Karanlık nedeniyle birbirimizi kaybettik. Arkadaşlara seslendim, ikisi de cevap verdi. Tek çaremizin
karaya kadar yüzmek olduğunu söyleyerek yüzmeye başladık. Yaklaşık 1 saat sonra Osman'dan ses gelmedi. 3-3,5 saat sonra ise Hasan ağabey ile aramızdan tanker geçti. Tankerden sonra Hasan ağabeyden de ses alamadım. Yaklaşık 4,5 saat yüzerek karaya çıktım ve polise haber verdim'' dediği belirtildi.

Bu arada, teknenin sahibi Kerem Akbulut da polis merkezine gelerek ifade verdi. Hasan Akbulut'un dayısı olduğunu belirten Kerem Akbulut'un, ''Sürekli benden tekneyi alarak balığa çıkardı. Dün de denize açıldılar. Daha sonrasında ne oldu bilmiyorum'' dediği öğrenildi.

Deniz polisi ve kayıp balıkçıların yakınlarınca teknenin battığı alanda gün boyu arama çalışması yapıldı. Ancak tüm aramalara rağmen kayıp 2 balıkçıya ulaşılamadı.

Kadıköy'de dün gece Fenerbahçe Burnu açıklarında balık avlayan 3 kişinin içinde bulunduğu tekne batmış, balıkçılardan Mehmet Akbulut yüzerek karaya ulaşmayı başarırken, Hasan Akbulut ve Osman Akgün kaybolmuştu.

AA-İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 17:10:16
Güncelleme :22 Eylül 2007 Cumartesi 20:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?