16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İki başkana soruşturma

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, ayrı ayrı televizyon kanallarında yaptıkları konuşmalardan dolayı soruşturmaya tabi tutulacak.

Roj TV'de, PKK'dan "Silahlı Kürt Muhalefeti" diye söz eden DTP'li Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasından soruşturma başlatıldı.

Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın da Fransız Frans24 kanalında PKK'yı övücü sözlerini soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişlerini görevlendi.

Baydemir'in, Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka başbakanına mektup yazması üzerine açılan bir diğer dava ise Diyarbakır'da sürüyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 05:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orkunalp IP: 85.106.151.xxx Tarih : 11.07.2007 13:46:33
şu insanların resmini gördükçe insanın kan beynine sıçrıyor..ne acı değilmi..askerimi-polisimi-öğretmenimi-korucularımı hatta hatta kundaktaki bebekleri katleden kahpece vuran insanlığın yüz karası kahpe bir örgüte alkış tutan ve onları destekleyen şu insanlar bu ülkeye hiç yakışmıyor...hele birde maaş alıyorsa ki o maaşlar mutlaka dağa gidiyordur...devletimin parasıda dağa gidiyodur...gelde isyan etme...gelde haykırma...kahrolsunlar ...bunlara bu fırsatı verenlerde yazıklar olsun..kalkın o koltuklardan kalkın....bu millete hesap verin...ülkemi arkadan vuran yılanlardan hesap sorun unutmayın şehitlein kanı yerde kalmaz..ve şehitler asla ölmez.. BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ..