19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İki generalin şok istifası

TSK'da şok istifalar!

Türk Silahlı Kuvvetleri, 'geleceğin parlak komutanları' arasında gösterilen iki havacısının istifalarını kabul etti.

Hürriyet Gazetesi'nde Metehan Demir imzası ile yeralan habere göre istifalarla ilgili iddialar ise muhtelif.

Hava Kuvvetleri, kritik noktalarda görev yapan iki tümgeneralin istifasıyla sarsıldı. Hava Kuvvetleri’nde yükselmek için en önemli makamların başında kabul edilen Hava Harp Okulu Komutanlığı’na geçen ağustosta atanan Tümgeneral Sinan Şanlı, geçtiğimiz günlerde görevinden istifa etti.

Bir diğer istifa da 1’inci Taktik Kuvvet Komutanlığı’ndan geldi. Ege Denizi’ndeki it dalaşları dahil Hava Kuvvetleri’nin hayati operasyonlarını yapan Taktik Kuvvet’in iki numarası ve Komutan Yardımcısı Tümgeneral Levent Türkmen, görevinden ayrıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Şanlı ve Türkmen’in istifa isteklerini işleme koydu. Bu iki kritik makama henüz atama yapılmazken, resmi kaynaklar istifalarla ilgili yorum yapmadı.

Tümgeneral Şanlı'nın yerine Hasan Küçükakyüz getirildi

Hava Harp Okulu Komutanlığına Hava Eğitim Komutanlığı Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Hasan Küçükakyüz getirildi.

Hava Pilot Tümgeneral Sinan Şanlı'nın Hava Harp Okulu Komutanlığı görevinden ayrılmasının ardından, dün itibariyle bu göreve Tümgeneral Hasan Küçükakyüz'ün getirildiği öğrenildi. Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın internet sitesinde Tümgeneral Küçükakyüz'ün özgeçmişine yer verildi.

KOMUTANDAN İLK AÇIKLAMA

Bu arada, görevden ayrılan Tümgeneral Sinan Şanlı, “tamamen şahsi kararıyla görevden ayrıldığını” belirterek, şunları söyledi:
“Kurumumla ilgili bir durum söz konusu değil. Konuyla ilgili farklı spekülasyonlar yapılması hem şahsımı hem de kurumumu rahatsız etmektedir. Ayrılma nedenim tamamen şahsi gerekçelerle olup, başka bir konuyla ilişkilendirilmesi doğru değildir.”

 




 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 10:42:07
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 18:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?