28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İki nikah, bir adam

Batman Belediyesi, nikahlarını kıydıktan sonra Halil Kaya'nın evli olduğu ortaya çıktı. 

Fatma Kaya olayı öğrenince Evlendirme Dairesi'ne gitti ama yetkililer özür dilemek yerine eldeki tek kanıt olan evlilik cüzdanını yırttı. Fatma Kaya da yeterli araştırma yapmadan kendisini evli biriyle nikahlayan belediye hakkında dava açtı.

Batman Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü'ne, 4 ay önce başvuran Halil Kaya ile kendisiyle aynı soyadını taşıyan 27 yaşındaki Fatma Kaya, evlenmek istediklerini bildirdi. Çift, Evlendirme Dairesi Müdürü Nuri Turgut'un kıydığı nikahla evlendi. Turgut, çifte evlilik cüzdanlarını da verdi.

Adı akaryakıt yolsuzluğuna karıştığı için 6 ay hapis yatan ve görevden alınan eski uzman çavuş Halil Kaya'nın Adana'da bir başkası ile evli olduğu ve 2 çocuğu bulunduğu ortaya çıktı. Halil Kaya'nın önceki eşinden boşanmadan kendisiyle evlendiğini öğrenen Fatma Kaya, Batman Beledediyesi'ne başvurdu. Nikah iptal edilirken, Halil Kaya da Adana'da yaşayan eşi ve çocuklarının yanına döneceğini söyleyerek ortadan kayboldu.

Halil Kaya'nın kendisine boşandığını söylediğini belirten ve “Böyle olduğunu bilsem onunla evlenmek istemezdim” diyen Fatma Kaya, mağdur olduğunu söyleyerek, Batman Belediyesi ve eski Evlendirme Dairesi Müdürü Nuri Turgut aleyhine 30 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Fatma Kaya, “Boşandığını biliyordum, meğerse evliymiş. Resmi nikahı olan biriyle ikinci resmi nikah kıyılır mı? Bana evlendirme cüzdanı verdiler. Halil Kaya'nın evli olduğunu öğrenip belediyeye gittiğimde, evlilik cüzdanını alıp yırttılar. Ama, elimde o cüzdanının fotokopileri var. Bunda kimin ihmali varsa, peşlerini bırakmayacağım” dedi.



Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Belediye'de 18 yıldır Evlendirme Dairesi Müdürü olarak görev yapan Nuri Turgut'u görevden alarak Tahakkuk Servisi'nde memur olarak görevlendirdi. Evlendirme başvurusu sonucu Nüfus Müdürlüğü'nden istenen belgelerde Halil Kaya'nın evli olduğu belirtilirken, Nuri Turgut, dikkatsizlik sonucu bunu farketmediklerini söyledi. Turgut, “Bir memur arkadaşın hatası bize pahalıya mal oldu. O işlemi iptal ettim. Fakat, Fatma Kaya, evlilik cüzdanının fotokopisini çektirmiş. Dalgınlıktan yapılan hatalı bir işlemi bize karşı koz olarak kullanıyor” diye kendini savundu.

Halil Kaya ve Fatma Kaya'nın evlenme belgelerinin de Nüfus Müdürlüğü'ne gönderilmediği belirlendi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 16:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?