22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İki polise çete kurmaktan 8'er yıl

Türkiye'deki genelevlerden “kadın alma” yetkisine sahip Çankırı Genelevi'ne hayat kadını alınması, bu kadınların başka illere sevk edilmeleri ve firar işlemleri ile ilgili olarak yargılanan dönemin Çankırı Asayiş Şube Müdür Vekili Serdar Alptekin ile Ahlak Büro Amirliğinde görevli polis memuru Mustafa Akkoca, 7'şer yıl 10 ay 30 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, sanıklar Mustafa Akkoca, Serdar Alptekin, Hasan Ali Çağlar, Davut Doğansoy, Şerife Alaca ve Recep Özmen ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, daha önce verilen esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklar ve avukatları da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek, beraatlerine karar verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, duruşmanın bittiğini belirterek, mahkeme heyetinin kararını açıkladı.
Karadeniz, sanıklar dönemin Çankırı Emniyet Müdürü Celal Kahraman ile dönemin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Bektaş'ın, üzerlerine atılı “rüşvet almak”, diğer sanıklar Ümit Alp, Nurten Akyol, Ramazan Özkan, Şengül Özdemir, Rahil Erol, İnci Gökhan, Hülya Kopal, Mehmet Cevat Kaşıkçı ve Elife Yaman'ın da ”rüşvet vermek” suçlarından beraat ettiklerini açıkladı.

Karadeniz, dönemin Çankırı Asayiş Şube Müdür Vekili Serdar Alptekin ile Ahlak Büro Amirliğinde görevli polis memuru Mustafa Akkoca'nın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgütün yöneticisi olma”, “sahte resmi evrak düzenlemek” ve “ikna yoluyla birden fazla irtikap” suçlarından toplam 7'şer yıl 10 ay 30 gün hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Karadeniz, Çankırı Genelevi'nin işletmeni Şerife Alaca ile Davut Doğansoy, Hasan Ali Çağlar, Recep Özmen ve Fırat Tamyiğit'in de “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “irtikap suçuna birden fazla iştirak etmek” suçlarından 2'şer yıl 9 ay 10 gün hapisle cezalandırıldığını kaydetti. Karadeniz, diğer sanıklar Ali Öken, Mustafa Havuz, Burhanettin Solmaz, Şükrü Can İzmirli ve Hacı Çelik'e de “suç amacıyla kurulan örgüte yardım” suçundan 5'er ay hapis cezası verildiğini ve bu cezaların ertelendiğini kaydetti.
a.a
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 15:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?