16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İki terör örgütü üyesi yakalandı

İzmir'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 2 terör örgütü üyesi ile 10 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi.

İzmir ve Siirt İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütülen ortak operasyonda, Buca ilçesi Kaynaklar semtinde bulunan bir eve baskın düzenlendi.

Baskında, turistik tesisleri kana bulamak için eylem hazırlığı içinde olduğu öğrenilen terör örgütü üyesi 2 kişi ile 10 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi. Teröristlerin, Ege Bölgesi'ndeki turistik tesislere yönelik bombalama eylemleri hazırlığı içinde olduğu ve bu amaçla 10 kilogramlık plastik patlayıcıyı muhafaza ettikleri öğrenildi.

Ele geçirilen plastik patlayıcının yaklaşık 2 ay önce Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sokulduğu ve İzmir'e getirildiği belirlendi. Operasyonda, bomba yapımında kullanılan çok sayıda mühimmat da ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 teröristin, geçtiğimiz haftalarda Bornova'da bir pazar yerinde meydana gelen patlama ile ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor.

Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, bombalama eylemlerini gerçekleştirmek için Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçiş yapan bir kişiyi yakaladı. İsmi açıklanmayan teröristin sorgusunda, İzmir'e çok miktarda patlayıcı madde gönderildiği belirlendi.

Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri gözaltına aldıkları zanlı ile birlikte İzmir'e geldi. Patlayıcı maddelerin Buca ilçesi Kaynaklar semtinde bir evde bulunduğunun tespit edilmesi üzerine İzmir ve Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı timleri sözkonusu eve baskın düzenledi. Baskında 2 örgüt üyesi ile birlikte 10 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi. Yakalanan 2 zanlı sorgulanmak üzere İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

sabah
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 11:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?