16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İki uçağa bomba ihbarı

Atlasjet Havayolları'na ait İstanbul-Antalya ve İstanbul-Ercan uçaklarına bomba ihbarı yapıldı. Uzman ekiplerin yaptığı aramada her iki uçak için yapılan ihbarın asılsız olduğu ortaya çıkarken, uçaklar yaklaşık 2'şer saatlik rötarla kalkış yapabildi.

Alınan bilgiye göre, Atlasjet Havayolları'na ait A319 tipi yolcu uçağı 145 yolcusuyla 14:30'da yapacağı İstanbul-Antalya seferi için hazırlık yaptığı sırada, bomba ihbarı yapıldı. İhbarı değerlendiren emniyet güçleri, uçağı güvenli bir bölgeye çekerek burada uzaman ekiplerce arama yaptı. Yolcuların valizleri de ikinci kez x-ray cihazından geçirildi. Uçağa binecek yolcuları da titiz bir aramadan geçiren emniyet ekipleri, ihbarın asılsız olduğunu tespit etti.

Bu ihbardan kısa bir süre sonra KKTC Ercan Havalimanı'na gitmek üzere hazırlık yapan 90 yolcu kapasiteli CRJ900 yolcu uçağı için de bomba ihbarı yapıldı. Uzman ekipler bu uçakta da titiz bir arama yaptıktan sonra ihbarın asılsız olduğunu bildirdi.

Antalya yolcuları, asılsız bomba ihbarından kaynaklanan yaklaşık iki saatlik rötarın ardından aynı uçakla Antalya'ya uçarken, KKTC yolcuları da yaklaşık 1,5 satlik rötarla Ercan Havalimanı'na hareket etti.
CHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 18:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?