22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İkinci muhbir bombası

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 'ağabeyi' Erhan Tuncel'in ardından şimdi de "Sauna Çetesi" davasında muhbir skandalı yaşanıyor. Çetenin lideri olarak tutuklanan Kasım Zengin'in emniyet istihbarat için çalıştığı iddia edildi.

Kamuoyunda “Sauna Çetesi” olarak bilinen ve aralarında eski emniyet genel müdür yardımcısı Ertuğrul Çakır (fotoğrafta solda) ile sanatçı İbrahim Tatlıses’in bulunduğu 18 sanıklı davada, çete lideri olduğu ileri sürülen Kasım Zengin’in (fotoğrafta ortada) avukatı müvekkilinin emniyet istihbaratından olduğunu söyledi. Zengin’in avukatı müvekkilinin ayrıca “Askeriyenin içindeki illegal oluşumu tespit için” Ankara’ya geldiğini söyledi.

5’i tutuklu 18 sanıklı “Sauna Çetesi” davasına Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Esas hakkındaki savunmalarını yapan sanıkların beyanları ilginç gelişmeleri ortaya çıkardı. Çete lideri olduğu ileri sürülen Kasım Zengin’in avukatı Fatih Aktaş, esasa ilişkin verdiği savunmada çete iddiasını reddetti. Aktaş, ortada hiyerarşik bir yapı olmadığını, çeteye üye olduğu ileri sürülen kişilerin birbirlerini tanımadıklarına dikkat çekti. Aktaş, adı geçen kişilerin sadece ekonomik kaygılarla bir araya geldiklerini belirterek, yolsuzlukla mücadele etmek amacıyla da bir sivil toplum örgütü olan Gençliğe Hitabe Derneği’ni kurduklarına dikkat çekti.

Aktaş, Kasım Zengin’in 10 yıldan beri Emniyet için istihbarat çalışması yaptığını ve aldığı bilgileri resmi yerlere ilettiğini söyledi. Aktaş, “Müvekkilim futboldaki şike olaylarını ortaya çıkarmıştır” diyerek Kasım Zengin’in suç odakları içerisine sızdığını söyledi. Aktaş, “Askeriyenin içindeki illegal oluşumu tespit için Ankara’ya gelmiştir. Yüzbaşı Nuri Bozkır ile teması böyle olmuştur” dedi.

TATLISES DURUŞMAYA KATILMADI

İbrahim Tatlıses’in avukatı Aslıhan Barış Girgin, İbrahim Tatlıses’in hayat arkadaşı Derya Tuna’nın ayağından vurulması olayının faili Hüseyin Bozan’ın cezaevinden çıktıktan sonra olayın azmettiricisinin Tatlıses olduğunu sağda solda ifade ettiği ve bu durumu açıklamaması için Tatlıses’den para istediğini, bu isteğinde ısrarcı davrandığı için de Tatlıses’in bu durumu çete lideri olduğu öne sürülen Kasım Zengin’e ilettiği yönünde iddialar bulunduğuna değindi. Girgin, Hüseyin Bozan’ın 7 Mart 2006’da Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçesinde İbrahim Tatlıses ve Kasım Zengin tarafından telefonla çağırıldığını ve Star TV stüdyolarında programı izlediğini, bu sırada hem kendi hem de Star TV’nin korumalarının da bulunduğunu belirterek, burada sohbet ettiklerine dikkat çekti. Girgin, ortada hürriyeti tahditten söz edilemeyeceğini söyledi. Öğleden sonra devam edilmek üzere duruşmaya ara verildi
ANKA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 16:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?