28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İlhan Selçuk'a Gülene hakaretten beraat

Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde yayınlanan bir yazısında Fethullah Gülen'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan yazar İlhan Selçuk beraat etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık İlhan Selçuk katıldı.

Duruşmada sorgusu yapılan Selçuk, dava konusu yazının mizahi bir yazı olduğunu belirterek, hakaret kastı taşımadığını bildirdi.

“Mizah unsurları abartılı olabilir. Fakat bir gerçeği dile getirmektedir” diyen Selçuk, irticanın medya kanalıyla spora girdiğini söyledi.

“Bazı gerici gazetelerde erkek sporunun dile getirildiğini, ancak kadın sporcuların fotoğraflarının çıplak ve günah sayıldığı için kullanılmadığını” belirten Selçuk, yazının da bunu anlattığını kaydetti.

Selçuk, Fethullah Gülen hakkında yazıda kullanılan “mürteci” kelimesinin siyasi bir kavram olduğunu, hakaret içermediğini, durum tespiti olduğunu ifade etti.

Yargıç, yazının düşünceyi açıklama ve fikir yayma hürriyeti içinde yazılmış eleştiri mahiyetinde olduğunu ve hakaret kastı taşımadığını belirterek, suçun unsurları oluşmadığı için Selçuk'un beraatine karar verildiğini açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullah Gülen'in avukatı aracılığıyla yaptığı şikayet üzerine, Selçuk'un 6 Eylül 2006 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan “Hakan Şükür ile Fethullah münasebeti” başlıklı yazıya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, yazıda hakaret unsurları bulunduğu gerekçesiyle Selçuk hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

a.a
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?