22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İlk yardım sırasında kurşun yağdırdı

Konya’da yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan Yusuf Harmancı, birlikte içki içerken Abdullah Özer’le tartışmaya başladı. Özer, silahını çekerek Harmancı’yı vurdu. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralıya müdahale ederken Abdullah Özer, araya girip 4 el daha ateş etti. Harmancı, olay yerinde yaşamını yitirdi.

KONYA’da yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan 56 yaşındaki gazeteci Yusuf Harmancı, önceki akşam Meram İlçesi Sema Otel önünde kurşunlanarak öldürüldü.

Olay, önceki akşam saat 23.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre gazeteci Yusuf Harmancı, birlikte alkol aldığı otel sahibinin 35 yaşındaki oğlu Abdullah Özer ile belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Harmancı ve Özer, otelin önüne çıktı. Burada da kavganın devam etmesi üzerine Özer, belinden çıkardığı tabancayla Harmancı’ya bir el ateş etti. Çevredekilerin haber vermesi üzerine yaklaşık 5 dakika sonra 112 Acil Servis ekipleri olay yerine gelerek yerde yatan Yusuf Harmancı’ya müdahale etmeye başladılar. Tam bu sırada birden ortaya çıkan Abdullah Özer, yerdeki Harmancı’ya 4 el daha ateş etti. Neye uğradıklarını şaşıran sağlık görevlileri, panik içinde ambulansa sığınırken Özer, koşarak kaçtı. Sağlık ekibi birkaç dakika sonra ambulanstan çıkıp tekrar müdahale etmek istediyse de Harmancı’nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis, kısa süre sonra Abdullah Özer’i üzerinde suç aleti tabancayla birlikte yakaladı.

Özer’in götürüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde aşırı alkollü olduğu için ifadesi alınamadı. Daha sonra ayılan Özer, poliste "susma hakkını" kullandı.

BİZİ DE VURACAKTI

Olayın tanığı olan sağlık görevlileri, polise verdikleri ifadede şunları söylediler:

"Yaralıya müdahele ederken arkadan bir kişi yaklaştı ve yerdeki yaralıya 4 el ateş etti. Paniğe kapıldık. Bir kaza kurşununa kurban gidebilirdik. Hemen ambulansa bindik. Saldırgan koşarak kaçınca tekrar inip müdahale etmek istedik, ama yaralı ölmüştü. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştık, çok korktuk."

Sağlık görevlileri Harmancı’ya müdahale ederken, polisin olay yerine henüz gelmediği, 112 Acil Servis ekibinin yaşanan olay üzerine telsizden anons geçerek olay yerine polis istediği öğrenildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 06:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.ergazadana.com IP: 85.99.203.xxx Tarih : 19.03.2007 08:16:23
Böylesi manyakları kısasa kısas yoluyla idam edeceksin yoksa bu tür olaylar daha çok artacaktır. ADAM ADAM VURUYOR BİR KAÇYIL YATIYOR. DIŞARI ÇIKIYOR, ÖLEN ÖLDÜĞÜYLE KALIYOR. Cezalar caydırıcı olmalı.