20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İlköğretim öğrencisi denizde kayboldu

Trabzon'un Araklı ilçesinde yüzmek için denize giren 2 çocuktan biri kayboldu, diğeri de boğulmak üzereyken arkadaşı tarafından kurtarıldı.


Olay akşam saatlerinde Araklı ilçesine bağlı Kalecik beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Araklı merkez Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri Özay Akyıldız ve Enver Mahmut Çebi ile 7. sınıf öğrencisi Burak Alioğlu okul çıkışı yüzmek için Kalecik mahallesi sahiline gitti. Denize atlamak üzere yüksek bir kayaya çıkan Özay Akyıldız ve Enver Mahmut Çebi, denize atladılar. Bir süre sonra Özay ve Enver'in suda çırpındığını gören Burak Alioğlu arkadaşlarını kurtarmak üzere denize atladı.


Burak, Enver Mahmut Çebi'yi kıyıya çıkararak kurtarırken Özay Akyıldız suda kayboldu.
Olayı anlatan Burak Alioğlu, okul çıkışı üç arkadaş birlikte yüzmek için denize gittiklerini belirterek, "Enver ve Özay denize atladı. Bir süre sonra çırpınmaya başladılar. Boğulacaklarını anladım. Ayakkabılarımı çözerek onları kurtarmak için ben de denize atladım. Ben iyi yüzme biliyorum. Enver'i kurtararak kıyıya çıkardım. Özay'ı kurtarmak için geriye döndüm ancak Özay kaybolmuştu, onu bulamadım" dedi.


Öğrencilerin okul arkadaşları da, "Üçü birlikte yüzmeye gelmişlerdi. Enver ile Özay birbirleriyle kayanın üstünde şakalaşıyorlardı. Önce Özay denize atladı. Enver onu tutmaya çalıştı ama ikisi birlikte denize atladı. Sonra Burak denize atladı ve birini kutladı. Burak onları 'Kumsalda yüzelim' diyerek uyarmıştı ama onu dinlemediler" diye konuştu.


Öte yandan Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bağlı ekipler botla olay yerinde kayıp Özay Akyıldız'ı arama çalışması başlatırken, kayıp çocuğun yakınları da ellerindeki fenerlerle denizde arama çalışmalarına yardımcı oldular. Havanın kararması arama çalışmalarını zorlaştırırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 23:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?