19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İlkokul mezunlarına ehliyet

TBMM İçişleri Komisyonu, ilkokul mezunlarının da A1, A2, B, C ve E sınıfı ehliyet alabilmelerini sağlayacak yasa teklifini kabul etti. Bu durumdaki vatandaşlara yasanın çıkmasından itibaren iki yıl süre tanınacak.

TBMM İçişleri Komisyonu, ilkokul mezunlarının da sürücü belgesi alması veya sürücü belgelerini değiştirmelerine imkan tanıyan kanun teklifini kabul etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un hazırladığı kanun teklifine göre, ilkokul mezunu olanlara kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl süre ile ehliyet alma veya ehliyetlerini değiştirme hakkı tanınıyor.

Kabul edilen teklif, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapıyor. A1, A2, B, C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanlarda aranan en az ortaokul veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olma şartı, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl süreyle aranmayacak ve ilkokul mezunu olmaları yeterli sayılacak.

Teklifin gerekçesinde ise yürürlükteki Karayolları Trafik Kanunu uyarınca ilkokul mezunlarının ehliyet alamadığı belirtilerek, bunun mağduriyete yol açtığı kaydedilmişti.
aa
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 12:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman demirci IP: 88.229.62.xxx Tarih : 16.06.2006 18:46:06
milyonlarca ilkokul mezunu vatandaşlara haksız bir kanun anlamıyorum sanki kırmızıda ya da herhangı bir şeyde diblomamı istiyorlar saygılar